۱۳۸۸ دی ۷, دوشنبه

شربت تریاک در شیشه های یک لیتری به مراکز می رود

تهران - مدیر کل داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت :‌ شربت‌" تنتور اپیوم یا شربت تریاک "در شیشه های یک لیتری بین مراکز مجاز ترک اعتیاد ، توزیع می شود .
دکتر " محمد رضا شانه ساز"‌،‌ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :‌ وزارت بهداشت برای تامین و تولید این دارو مشکلی ندارد و این دارو را در فهرست دارویی کشور نیز وارد کرده است .
شانه ساز توزیع این شربت عمومیت ندارد، اظهارداشت :‌‌ این دارو فقط به صورت انحصاری در اختیار مراکزی که اعلام آمادگی کرده و آموزش های لازم را دیده اند از 15 اردیبهشت ماه جاری ارایه می شود .
مدیر کل دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت ،‌درمان وآموزش پزشکی ، اظهارداشت :‌ شربت تریاک در مراکز یاد شده و با صلاحدید پزشک به معتادان واجد شرایط مصرف این داروارائه می شود .
شانه ساز گفت:‌ معاونت غذا وداروی وزارت بهداشت از هر نظر آمادگی اجرای طرح درمانی شربت تریاک را در مراکز دارد و اکنون منتظر اعلام معاونت درمان این وزارتخانه برای شروع کار است .
" سعید صفاتیان " مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، گفت: با موافقت وزارت بهداشت و هماهنگی انجام شده 100 مرکز درمانی ترک اعتیاد کشور برای پوشش درمانی معتادان به تریاک با استفاده از شربت تریاک(تنتور اپیوم) اعلام آمادگی کردند.
صفاتیان گفت که همه کارهای اجرایی و مراحل اداری توزیع این شربت "تنتور اپیوم" انجام شده و همچنین پروتکل درمانی آن نیز تدوین شده است.
وی اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان متولی آموزش، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی ویژه پزشکان، روانپزشکان و روانشناسان هفت استان کشور از جمله تهران، اصفهان، مشهد، فارس و تبریز اقدام کرد.
وی تاکید کرد: این افراد از هم اکنون آمادگی دارند در مراکز درمانی مورد تایید و دارای مجوز نسبت به درمان و ترک معتادان با استفاده از شربت تریاک (تنتور اپیوم) اقدام کنند.
مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برای پزشکان و روانپزشکان سایر استان های کشور نیز برنامه ریزی شده تا یا توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و یا مسوولان آموزش هفت استان یاد شده دوره های آموزشی برگزار شود.
وی خاطر نشان کرد: شربت تریاک برای درمان و ترک اعتیاد معتادان به مواد مخدر گروه تریاک که تاثیر بیشتری دارد مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از دیگر روش های درمانی همچون درمان با متادون نیز همچنان در مراکز درمانی دنبال می شود.

۱۳۸۸ دی ۴, جمعه

ادامه تهیه پروتکل درمانی کراک وشیشه

مدیرکل امور درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اعلام جمع‌آوری شش پروتکل درمانی کراک و شیشه از استان‌های مختلف کشور، به روند طولانی شدن این فرآیند اشاره و اظهار امیدواری کرد که این پروتکل ظرف شش ماه اول سال جاری تهیه شود.
سعید صفاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: تهیه پروتکل درمانی کراک و شیشه در مرکز ملی مطالعات دانشگاه تهران و وزارت بهداشت در حال انجام است، حال آن که تهیه این پروتکل زمان بر بوده و طول می‌کشد.
وی با بیان این که مجموعه پروتکل‌های یاد شده را به مرکز ملی مطالعات ارسال می‌کنیم، افزود: «فکر نکنید چون پروتکلی نیست، درمان هم صورت نمی‌گیرد؛ هر چند درمان دارویی نداریم، اما کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مروبطه در حال برگزاری است که در این دوره‌ها پروتکل درمانی ارائه می‌شود».
وی ادامه داد: هر چند فرآیند جمع‌آوری پروتکل‌های درمانی کراک و شیشه و تهیه کتابچه مربوطه تا حدودی در وزارت بهداشت طولانی شده، اما امیدواریم در شش ماه نخست امسال به پایان رسد.
تا کنون گزارشی در استفاده از مواد مخدر در پاستیل‌های خوراکی گزارش نشده است
مدیرکل امور درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در مورد برخی اظهار نظرها درباره استفاده از مواد اعتیادآور و مخدر در پاستیل‌های خوراکی که در اشکال مختلف در بازار به فروش می‌رسند، تاکید کرد: تا کنون گزارشی از مراکز درمانی کشور دال بر این موضوع گزارش نشده است، این در حالیست که موادی که در پاستیل‌ها به کار می‌رود، نمی‌تواند اعتیاد آور باشد.
صفاتیان با بیان این که تا به حال از مراکز درمانی کشور گزارشی مبنی بر این که بیماری مراجعه و گفته است با خوردن پاستیل معتاد شده‌ام، دریافت نکرده‌ایم، به ایسنا گفت: آزمایش موادخوراکی بر عهده معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت است، این در حالیست که برای واردات مواد خوراکی، نمونه‌ای از آن به این معاونت ارسال می‌شود، حال آن که تاکنون از وزارت بهداشت نیز رسما چنین چیزی را نشنیده‌ایم، چرا که دلیلی برای کتمان این موضوع وجود ندارد.
وی در عین حال ادامه داد: پزشکی این موضوع را اعلام کرد که به وی گفتیم بیمار خود را معرفی کند، اما دیگر خبری از این پزشک نشد و چیزی ندیدیم.
فعلا مخدر جدیدی وارد بازار مصرف نشده است
مدیرکل امور درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد: فعلا مواد مخدر جدید و با نام جدید، وارد بازار مصرف نشده است.
صفاتیان با اشاره به درجه‌بندی مراکز ترک اعتیاد نیز گفت: حدود 170 مرکز دولتی درمان در سراسر کشور فعال است.

۱۳۸۸ دی ۱, سه‌شنبه

100 مرکز براي پوشش درماني معتادان با تنتور اپيوم (شربت ترياک) اعلام امادگي کردند

"سعيد صفاتيان" روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: همه کارهاي اجرايي و مراحل اداري توزيع اين شربت "تنتور اپيوم" انجام شده و همچنين پروتکل درماني آن نيز تدوين شده است.
وي تصريح کرد: با پيگيري معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت نام اين داروي درماني در زمان بسيار کمي در فهرست کتاب دارويي (فارماکپه) داروهاي مورد تاييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشور ثبت شده است.
صفاتيان اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان متولي آموزش، نسبت به برگزاري دوره هاي آموزشي ويژه پزشکان، روانپزشکان و روانشناسان 7 استان کشور از جمله تهران، اصفهان، مشهد، فارس و تبريز اقدام کرد.
وي تاکيد کرد: اين افراد از هم اکنون آمادگي دارند در مراکز درماني مورد تاييد و داراي مجوز نسبت به درمان و ترک معتادان با استفاده از شربت ترياک (تنتور اپيوم) اقدام کنند.
مديرکل درمان و بازپروري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: براي پزشکان و روانپزشکان ساير استان هاي کشور نيز برنامه ريزي شده تا يا توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و يا مسوولان آموزش هفت استان ياد شده دوره هاي آموزشي برگزار شود.
صفاتيان افزود: در دوره جديد درمان معتادان از دو روش استفاده مي کنيم که در روش اول درمان ارزان است و از طريق مراکزي که با سازمان هاي مردم نهاد ارتباط دارند، انجام مي شود و در روش دوم که هزينه بيشتري دارد اجراي سيستم روان درماني است که هر دوي اين روش ها با هم اجرا خواهد شد.
وي خاطر نشان کرد: شربت ترياک براي درمان و ترک اعتياد معتادان به مواد مخدر گروه ترياک که تاثير بيشتري دارد مورد استفاده قرار مي گرد و استفاده از ديگر روش هاي درماني همچون درمان با متادون نيز همچنان در مراکز درماني دنبال مي شود.

۱۳۸۸ آذر ۲۸, شنبه

ناجا: خلأ قانوني مبارزه با مواد مخدر صنعتي دست آويزي براي هجوم تبليغاتي به جمهوري اسلامي شده است

سرتيپ دوم پاسدار "حميدرضا حسين آبادي " روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: علي رغم پيگيريهاي مکرر پليس و دستگيري بيش از 400 نفر در سال گذشته در ارتباط با قاچاق "شيشه"، خلاء قانون مبارزه با مواد مخدر صنعتي، موجب تبديل شدن ايران به يکي از مسيرهاي ترانزيت مواد مخدر صنعتي به کشورهاي آسياي جنوب شرقي شده است.
لازم به ذکراست قانون مبارزه با مواد مخدر صنعتي در کميسيون قضايي مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است.
وي کشف 950 کيلو مواد مخدر صنعتي "شيشه" در سال گذشته را گواه اين ادعا اعلام کرد و تصريح کرد: روند قاچاق مواد مخدر صنعتي به دليل خلاءهاي قانوني روبه افزايش بوده و موجب مخدوش شدن چهره جمهوري اسلامي مي شود.
حسين آبادي ضرورت تصويب قوانين بازدارنده براي جلوگيري از قاچاق مواد مخدر از سوي مجمع تشخيص مصلحت نظام را ضروري دانست و خاطر نشان کرد: ‌با توجه به ارزش افزوده مواد مخدر صنعتي در کشورهاي آسياي جنوب شرقي، شاهد ترانزيت اين گونه مواد مخدر به کشورهاي همسايه و از طريق اين کشورها به مقصد کشورهاي آسياي جنوب شرقي هستيم.
وي با اشاره به زنداني بودن تعداد معدودي از اتباع ايراني در کشورهاي ارمنستان، آذربايجان، ترکيه، مالزي، اندونزي، تايلند و کشورهاي حوزه خليج فارس گفت: اين کشورها با توجه به افزايش روند ترانزيت مواد مخدر صنعتي اقدام به تشديد مجازات براي حمل مواد مخدر صنعتي کرده اند و به همين جهت برخي از اتباع ايراني در اين کشورها در معرض اعدام و حبس ابد هستند.
بنا به گفته اين مقام انتظامي هر فردي در اندونزي اقدام به حمل پنج گرم مواد مخدر صنعتي کند با مجازات اعدام روبرو مي شود.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا همچنين با اشاره به خبر دستگيري فردي در کشور مالزي که به اشتباه از سوي پليس اين کشور يکي از پرسنل ناجا اعلام شده بود، گفت: پليس مالزي 27 فروردين ماه پس از دستگيري فردي که مواد مخدر صنعتي حمل مي کرده به دروغ اين فرد را از کارکنان پليس ايران اعلام کرد که همين امر تبديل به دست آويزي براي رسانه هاي اين کشور و رسانه هاي غربي بر عليه جمهوري اسلامي شد.
وي افزود:‌ پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا پس از کسب اطلاع از اين مورد، به شدت اين ادعا را تکذيب و شکواييه اي از طريق سفارت ايران در مالزي تهيه و به پليس مالزي اعلام کرد که پس از وصول اين شکايت پليس مالزي رسما عذرخواهي کرد.
حسين آبادي با تاکيد بر اينکه حتي اگر پليس مالزي نيز به صورت رسمي عذرخواهي کند و به اشتباه خود اعتراف کند، مساله نخواهد شد، گفت: ضرورت تصويب قوانين بازدارنده براي جلوگيري از خروج مواد مخدر صنعتي احساس مي شود.

۱۳۸۸ آذر ۲۵, چهارشنبه

معاون وزير کشور: حل مسئله اعتياد نخستين محور طرح تحول اجتماعي است

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني پليس، "عليرضا افشار"، در تبيين جزييات طرح تحول اجتماعي افزود: اين طرح درون خانواده ها و محيط هاي اداري و آموزشي، از مهدهاي کودک تا دانشگاهها و همه مکانها و جوامع آسيب پذير در حوزه اجتماعي را در بر مي گيرد.
دبير شوراي اجتماعي کشور ادامه داد: اين سه محور شامل مقابله با قاچاقچيان مواد مخدر، درمان معتادان و پيشگيري از اعتياد است که دو محور اول در قالب برنامه اي مدون به تصويب ستاد مبارزه با مواد مخدر رسيد و برنامه سوم در دست بررسي و تصويب است.
افشار گفت: مسئله اعتياد يکي از مهم ترين معضلات اجتماعي امروز کشور است که ريشه بسياري از آسيب هاي ديگر محسوب مي شود، اميدواريم با اين طرح ملي بتوانيم در ستاد مبارزه با مواد مخدر و با همکاري ساير دستگاه ها اين مشکل را ريشه کن کنيم.
وي يادآور شد: در محور حل مسئله اعتياد بحث مبارزه با مشروبات الکلي را نيز در دستور کار داريم که بايد درباره حل اين معضل، ساماندهي خوبي در کشور صورت گيرد.
معاون اجتماعي وزير کشور افزود: در محور حل مسئله اعتياد بحث مبارزه با دخانيات را نيز در دستور کار داريم که اين معضل علاوه بر هدر کردن سرمايه هاي اقتصادي، مشکلاتي را در حوزه بهداشت و درمان به وجود مي آورد.
وي تصريح کرد: در اجراي اين طرح نيازمند کمک همه نهادها، دستگاههاي دولتي و بخش خصوصي، صدا و سيما، رسانه ها و خانواده ها هستيم.
افشار درباره مسير تدوين و تصويب اين طرح اظهار داشت: در اسفند 87 دبيرخانه شوراي اجتماعي کشور پيش نويس طرح تحول اجتماعي را با نگاهي جامع به برنامه ملي آسيب هاي اجتماعي کشور، ارتقاي نشاط اجتماعي، رضايت عمومي و وحدت و همبستگي ملي تهيه کرد.
معاون اجتماعي وزير کشور افزود: کليات اين طرح در هفت بند طراحي شده و ارديبهشت سال گذشته به تصويب شوراي اجتماعي کشور رسيد.
وي ادامه داد : شوراي اجتماعي بالاترين مرجع سياستگذاري و برنامه ريزي دستگاه هاي دولتي براي هماهنگي در مباحث اجتماعي است که براساس اصل 138 قانون اساسي مصوبات اين شورا مصوبات دولت به شمار مي آيد و لازم الاجراست.
دبير شوراي اجتماعي کشور اضافه کرد: در مهلتي که اين شورا تعيين کرده بود قرار شد همه برنامه هاي اجتماعي دستگاه هاي مختلف کشور را حول اين هفت محور برنامه ريزي و جمع بندي کنيم و در مدت شش ماه تحويل شوراي اجتماعي دهيم.

۱۳۸۸ آذر ۲۲, یکشنبه

از اعزام عمره‌گذاران حامل مواد مخدر جلوگيري مي‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس حامد ايزدي امروز در همايش روحانيون عمره اظهار داشت: سال گذشته 160 نفر از زائران به اتهام حمل مواد مخدر دستگير شدند كه دو نفر از اين افراد در زندان‌هاي عربستان فوت شدند و در مجموع 223 نفر توسط مقامات عربستاني در مكه و مدينه دستگير شدند.
وي در خصوص تمهيداتي كه از سوي حراست بعثه مقام معظم رهبري براي ممانعت از تكرار مشكلات مربوط به حمل مواد مخدر انديشيده شده است، تصريح كرد: با تمهيداتي كه صورت گرفت در حج تمتع سال گذشته تنها يك نفر حامل مواد مخدر وارد عربستان شد كه توسط مقامات سعودي دستگير شد و افرادي كه در ايران دستگير شدند از پرواز آنها جلوگيري به عمل آمد.
ايزدي ادامه داد: امسال نيز اين هماهنگي‌ها در تمام ايستگاه‌هاي پروازي كشور صورت گرفته و به شدت با افرادي كه حامل مواد مخدر باشند برخورد مي‌شود و از پرواز آنها ممانعت خواهد شد.
وي در خصوص مواردي كه زائران عمره بايد خود را ملزم به رعايت آن در مناسك عمره مفرده بدانند، گفت: زائراني كه به مقتضاي شرايط كاري خود با برخي از اسناد و اطلاعات مكتوب و ديجيتال طبقه‌بندي شده سر و كار دارند بايد از آوردن اين مطالب و اسناد به همراه خود پرهيز كنند. همچنين كارت‌هاي شناسايي اضافي كه ضرورتي براي به همراه داشتن آنها وجود ندارد نبايد همراه زائر باشد.
مدير كل حراست بعثه مقام معظم رهبري افزود: همچنين زائران از به همراه داشتن برخي فيلم‌ها و عكس‌ها كه مي‌تواند مشكل‌ساز باشد در تلفن همراه خود بايد پرهيز كنند.
ايزدي در خصوص موضوع انگشت‌نگاري از زائران ايراني در جده اظهار داشت: در فرودگاه جده انگشت‌نگاري و چشم‌نگاري از زائران تمام كشورها مرسوم است و اين امر مختص زائران ايراني نيست. حتي در برخي از فرودگاه‌هاي صنعتي عربستان مانند دمّام نيز از تمام اتباع كشورها حتي اتباع كشورهاي اروپايي كه وارد عربستان مي‌شوند انگشت‌نگاري و چشم‌نگاري انجام مي‌شود.
وي ادامه داد: تنها آنچه كه براي ما در اين خصوص موضوعيت دارد موضوع انگشت‌نگاري يك اجنبي از زائران زن است كه در اين خصوص تمهيدات لازم انديشيده شده‌ است.
ايزدي به موضوع طرح برخي از شبهات از سوي مبلغان وهابي در ايام حج و عمره اشاره كرد و گفت: ما عمده شبهاتي كه از سوي وهابيون در برابر زائران در اين ايام مطرح مي‌شود را استخراج كرده‌ايم و به 5 شبهه عمده عدم توسل به اموات، خمس، متعه، غديرخم و عدم وجود گنبد و بارگاه بر سر قبور در زمان حضرت رسول اكرم (ص) دست يافته‌ايم.
وي يادآور شد: توصيه ما به روحانيون كاروان‌ها اين است كه نسبت به طرح اين شبهات از پيش از سفر آمادگي لازم را داشته باشند تا بتوانيم با زمينه مطالعاتي قبلي اين شبهات را در مواقع لازم پاسخ دهيم.

۱۳۸۸ آذر ۱۹, پنجشنبه

کشته شدن 23 هزار نفر در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در مکزیک

در درگیری نیروهای امنیتی مکزیک با قاچاقچیان مواد مخدر در سه سال اخیر ، حدود 23 هزار نفر کشته شده اند.
فرناندو گومز مونت وزیر کشور مکزیک روز سه شنبه در گزارشی به نمایندگان پارلمان، از کشته شدن 22 هزار و 743 نفر از اواخر سال 2006 تاکنون در درگیری نیروهای امنیتی با قاچاقچیان مواد مخدر خبر داد.
مناطق مرزی مکزیک و امریکا به طول حدود 3200 کیلومتر، یکی از مناطق اصلی فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر در جهان به شمار می آید.
براساس این گزارش، تنها 9 هزار و 635 نفر در درگیری های سال 2009 با قاچاقچیان مواد مخدر کشته شده اند. این در حالی است که این رقم در سال 2007 تنها دو هزار و 837 نفر بود.
براساس گزارش وزیر کشور مکزیک، در سه سال اخیر همچنین بیش از 121 هزار قاچاقچی مواد مخدر در این کشور دستگیر شده اند.

۱۳۸۸ آذر ۱۶, دوشنبه

ارتباط اختلالات خواب دوران کودکی با سوء مصرف مواد در بزرگسالی

تخمین زده میشود حدود 40 میلیون آمریکایی از برخی از انواع اختلال خواب رنج می برند. مطالعه جدید نشان می دهد کودکانی که در حال حاضر مشکل خواب دارند در معرض خطر بیشتری از ابتلا به اعتیاد به الکل و مواد مخدر در آینده هستند.
محققان دریافته شیوع مشکلات خواب در نوجوانان و بزرگسالان جوان بین سنین 12 و 25 است پیوسته در حال افزایش است. پیامدهای ابتلا به مشکلات خواب در کودکان،  ریسک افزایش یافته آسیب های مختلف و مرگ ، خلق منفی و افزایش استفاده از الکل و مواد مخدر است.
مکانیسم اختلالات خواب کودکان هنوز بطور کاملی مورد شناسایی قرار نگرفته است، اما آثار آرام بخشی مشروبات الکلی و بسیاری از داروها ممکن است باعث چرخه خطرناک سوء مصرف مواد در بزرگسالان شود.
بزرگسالانی که از بی خوابی رنج میبرند و بطور خودسر قبل از خواب از الکل به عنوان داروی خواب استفاده میکنند در معرض خطر بیشتری نسبت به افرادی هستند که مشکل بیخوابی ندارند و همان رژیم الکلی را دارند. الکل می تواند در ابتدا سبب بهبود خواب بدون عواقب منفی مورد انتظار شود، اما مشکل این است که تحمل به الکل بسیار سریع رشد می کند، بنابراین شخص مجبور به استفاده از مقادیر بیشتر الکل میشود. نهایتا سیکل معیوبی ایجاد میشود که موجب مصرف بیشتر الکل میشود.

۱۳۸۸ آذر ۱۳, جمعه

شربت تریاک از اول اردیبهشت توزیع می‌شود

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح پایلوت شربت تریاک به اتمام رسیده است و تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن آن به طور گسترده اعلام خواهد شد.
سعید صفاتیان، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی برنا در خصوص وضعیت طرح شربت تریاک بیان کرد: طرح پایلوت شربت تریاک به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد:” حداکتر تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن طرح پایلوت شربت تریاک مشخص خواهد شد. “داد: با توجه به نتایج علمی این طرح وزیر بهداشت و درمان تاکید بر عملیاتی شدن این طرح دارد. اجرای این طرح با هماهنگی وزارت بهداشت و درمان صورت خواهد گرفت.
مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: حداکتر تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن طرح شربت تریاک مشخص خواهد شد.

۱۳۸۸ آذر ۱۰, سه‌شنبه

اجرای سراسری طرح شربت تریاک

مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح پایلوت شربت تریاک به اتمام رسیده است و تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن آن به طور گسترده اعلام خواهد شد.
سعید صفاتیان، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی برنا در خصوص وضعیت طرح شربت تریاک بیان کرد: طرح پایلوت شربت تریاک به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد:” حداکتر تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن طرح پایلوت شربت تریاک مشخص خواهد شد. “داد: با توجه به نتایج علمی این طرح وزیر بهداشت و درمان تاکید بر عملیاتی شدن این طرح دارد. اجرای این طرح با هماهنگی وزارت بهداشت و درمان صورت خواهد گرفت.
مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: حداکتر تا 10 روز آینده زمان اجرایی شدن طرح شربت تریاک مشخص خواهد شد.

۱۳۸۸ آذر ۷, شنبه

پیش‌بینی ارائه آموزش پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها از سال 89

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن تاکید بر این که برای سال 89 برنامه‌ای بسیار قوی‌تر در زمینه اطلاع‌رسانی و آموزش پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها پیش‌بینی شده است، اعلام کرد: در حال پیگیری گنجاندن دو واحد درسی پیشگیری از اعتیاد در واحدهای درسی دانشگاهی هستیم.
حمید صرامی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با یادآوری ایجاد رشته پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه علمی و کاربردی و فارغ التحصیل شدن دانشجویان این رشته، افزود: همچنین با هماهنگی مراکز مشاوره وزارت علوم مقرر شد تا این مراکز مداخلات موثر‌تری در رابطه با ارائه مشاوره مستمر به دانشجویان در پیش بگیرند.
وی با اشاره به ارائه برنامه‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و حمایت از پایان نامه‌های تحصیلی دانشجویان، اظهار امیدواری کرد که با ایجاد پژوهش در زمینه اعتیاد و مواد مخدر در دانشگاه‌ها بتوان سطح نگرش دانشجویان در این حوزه‌ را تغییر داد.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: در سال 89 برنامه‌های وسیع‌تری خواهیم داشت و وزارت علوم نیز آمادگی خود را برای اجرای این برنامه‌ها اعلام کرده است.
صرامی با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در این زمینه در سال‌های 86، 87 و 88 در وزارت علوم به عنوان یکی از دستگاه‌های مرتبط تاکید کرد: هر چند نمی‌گوییم وضعیت مدارس و دانشگاه‌ها در مورد مصرف مواد مخدر خیلی عالیست و هیچ دانش‌آموز و دانشجویی نداریم که سوءمصرف داشته باشد، اما اصلا قبول نداریم که میزان اعتیاد در مدارس و دانشگاه‌ها بسیار زیاد است.
وی با اشاره به همجواری ایران با افغانستان عنوان کرد: علیرغم این همجواری و تغییر الگوی مصرف در کشور، وضعیت مدارس و دانشگاه‌ها مطلوب است، اما این دو وزارتخانه باید با سرعتی شتابان برای آگاه‌سازی و آموزش مهارت‌های زندگی گام بردارند.
به گفته مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر چرا که با توجه به سرعت بسیار بالای سیستم هوشمند اعتیاد و مواد مخدر با اقدام دیرهنگام نباید در این زمینه منفعلانه حرکت کرد.

۱۳۸۸ آذر ۴, چهارشنبه

گزارش سازمان ملل درباره تولید مواد مخدر در افغانستان

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد افغانستان نه تنها بعنوان بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان به شمار می رود بلکه این کشور بزرگترین تولیدکننده حشیش در جهان است.
آنتونیو ماریا کاستا، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جنایات سازمان ملل، روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد افغانستان بزرگترین تولیدکننده حشیش در جهان محسوب می شود.
بنابر این گزارش هر سال 10 هزار تا 24 هزار هکتار زمین کشاورزی در افغانستان برای کشت حشیش بکار گرفته می شود که این سالیانه حدود یک هزار و 500 تا سه هزار و 500 تن حشیش بدست می دهد.
این درحالی است که کشاورزان افغان در هر هکتار 145 کیلوگرم حشیش تولید می کنند اما کشاورزان در برخی دیگر کشورهای تولیدکننده مواد مخدر در هر هکتار 40 کیلوگرم حشیش تولید می کنند.
این گزارش می افزاید 17 استان از 34 استان افغانستان مزارع زیر کشت حشیش دارند.
تولید مواد مخدر در افغانستان از زمان حمله تحت فرمان آمریکا به این منطقه افزایش یافته است.
سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود منطقه مرزی افغانستان-پاکستان به یکی از بزرگترین مناطق تجارت آزاد غیرقانونی تبدیل شده است.
صنعت غیرقانونی موادمخدر در افغانستان سالیانه به ارزش سه میلیارد دلار رسیده است.

۱۳۸۸ آذر ۱, یکشنبه

مکانیزم مشترک اختلالات خوردن و اعتیاد

تکانه های وسواسی اختلالات خوردن، مکانیسم بیوشیمیایی مشترکی  با سوء استفاده مواد اعتیادآور کوکائین و هروئین  دارد
در یک مطالعه تازه منتشر شده، دانشمندان موسسه تحقیقاتی Scripps، برای اولین بار نشان دادند که مکانیسم های مولکولی مؤثر در  اعتیاد به مواد مخدر، در پشت صحنه پر خوری و چاقی نیز حضور دارند. مطالعه جدید، توسط دانشیار مؤسسه scripps ، پل جی کنی فارغ التحصیل و دانش آموز آن مؤسسه پل ام جانسون در 28 مارس 2010 در نسخه آنلاین مجله nature neuroscience  منتشر شد.
این مطالعه در مدل موش صحرایی، به وضوح ارتباط چاقی را با بدتر شدن تدریجی تعادل شیمیایی سیستم پاداش مغز را نشان میدهد. در موشها بتدریج که پاسخگوئی مراکز لذت در مغز کاهش می یافت، عادات وسواس گونه پرخوری و مصرف بیشتر مواد دارای  کالری بالا  و پرچرب افزایش می یافت. تغییرات بسیار مشابهی در مغز موشهایی که کوکائین یا هروئین را بیش از حد مصرف کردند رخ می دهد، که بنظر میرسد نقش بسیار مهمی را در ایجاد رفتار وسواس گونه سوء مصرف مواد را دارد.  این یافته که حصول آن توسط کنی نزدیک به سه سال طول کشیده است مؤید خواص اعتیاد آور غذاهای کم خاصیت است.
در این مطالعه اتفاقاتی که در مغز حیواناتی که دسترسی آسان به غذای کالری بالا و پر چربی دارند را به خوبی توضیح میدهد. این مستندات بخوبی شباهت مکانیسم های نوروبیولوژیکال زمینه ای چاق و اعتیاد را نشان میدهد. در این مطالعه، حیوانات به طور کامل کنترل رفتار خوردن خود را از دست داده، همانند مشخصه اصلی اعتیاد. مکانیزم های مولکولی توجیه کننده این ارتباط در ادامه مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است. گیرنده D2 دوپامین بعنوان رسپتور اصلی مشترک اعتیاد و چاقی مطرح است. گیرنده D2 دوپامین به دوپامین پاسخ میدهد، نوروترانسمیتری که در مغز بدنبال تجربیات لذت بخشی مانند غذا، ارتباط جنسی و یا سوء استفاده مواد مخدری مانند کوکائین آزاد میشود. در سوء استفاده کوکائین ، برای مثال، مواد مخدر، جریان دوپامین را با واسطه مسدود کردن مسیر بازیابی آن تغییر میدهد. افزایش دوپامین و تحریک بیش از حد گیرنده در نهایت به تغییرات فیزیکی مسیرهای پاسخ به مواد مخدر در مغز میشود.
مطالعه جدید نشان می دهد که همین اتفاق در اعتیاد به مواد غذایی بی خاصیت نیز رخ میدهد.
همگام با مکانیزم های رایج  توضیح دهنده اعتیاد و چاقی ، سطح گیرنده های D2 دوپامین به طور چشمگیری در مغز حیوانات چاق ، مشابه گزارش های قبلی در انسان های معتاد به مواد مخدر کاهش می یابد.

۱۳۸۸ آبان ۲۸, پنجشنبه

مسکو: ناتو در " جنگی اعلام ناشده " با روسیه به سر می برد

سفیر روسیه در ناتو می گوید، امریکا و نیروهای ویژه ناتو در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر در افغانستان، جنگی اعلام ناشده را با روسیه آغاز کرده اند.
دمیتری روگوزین، سفیر روسیه در ناتو روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، همچنین از عملکرد ضعیف ائتلاف امریکا و ناتو در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر در افغانستان به شدت انتقاد کرد.
افغانستان هم اکنون 90 درصد تریاک جهان را تولید می کند و مواد مخدر افغانستان پیش از ورود به بازار مصرف اروپای غربی وارد روسیه می شود.
روگوزین در ادامه افزود، مواد مخدری که از افغانستان به روسیه وارد می شود، سالانه جان 30 هزار تن را در این کشور می گیرد و این خود نشان می دهد که امریکا و ناتو در جنگی اعلام ناشده با روسیه به سر می برند.
روسیه مدعی است، تولید مواد مخدر در خاک افغانستان از زمان تجاوز امریکا و نیروهای بین المللی به این کشور در سال 2001 تا کنون ده برابر افزایش داشته است.
این در حالی است که رئیس آژانس کنترل مواد مخدر فدرال روسیهنیز چندی پیش از کوتاهی نیروهای تحت فرمان آمریکا در جلوگیری از تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به شدت انتقاد کرده بود.
"ویکتور ایوانف"، دولت آمریکا را به کوتاهی در نابودی کشت زارهای خشخاش و جلوگیری از تولید و قاچاق هروئین در افغانستان متهم کرد و گفت، فرماندهی نیروهای ناتو بر مبارزه با تولید کننده های خرد متمرکز شده و از مبارزه با تولید 99 درصد از مواد مخدر را به نیروهای افغانی واگذار کرده اند.
به گزارش سازمان ملل متحد، حدود 92 درصد ترياك جهان در افغانستان تولید و سالانه 3500 تن مواد مخدر از این کشور قاچاق می شود.

۱۳۸۸ آبان ۲۵, دوشنبه

همه مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتياد بهزيستي خود معرف هستند

مدير کل دفتر امور پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي کشور گفت : همه افرادي که براي درمان به مراکز ترک اعتياد سازمان بهزيستي مراجعه مي کنند،"خود معرف" هستند ."فرهاد اقطار" در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با اشاره به اينکه مراجعه معتادان جهت ترک اعتياد به مراکز ترک اعتياد بهزيستي اجباري نيست،خاطرنشان کرد: صد درصد افرادي که در مراکز ترک اعتياد سعي در رفع بيماري و برطرف کردن اعتياد خود دارند خود معرف هستند و با ميل باطني خود براي درمان اقدام مي کنند.
مدير کل دفتر پيشگيري و امور اعتياد سازمان بهزيستي کشور ،گفت: فرد معتاد نيازمند دريافت مشاوره هاي مختلف درماني و رواني است تا بتواند با بهره مندي از روش هاي استاندارد و بدون هر گونه آسيب جسمي و روحي، مصرف مواد مخدر را براي هميشه ترک کند.
اقطار ادامه داد:در صورت اخراج معتادان از مراکز ترک اعتياد، هيچ کدام از اين افراد در دسترس سازمان ها و نهادهاي مرتبط با ترک اعتياد نيستند و در نتيجه ارايه خدمات در اين زمينه به آنان دشوار خواهد بود.
وي با بيان اينکه اکنون شاهد افت 50 درصدي مراجعه معتادان اخراج شده به مراکز ترک اعتياد هستيم ، گفت: در واقع ، اين نوع معتادان از دسترس وزارتخانه هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و آموزش و پرورش به عنوان دو نهاد اصلي و متولي در بخش ارايه کمک و مشاوره، خارج شدند و اکنون با آسيب هاي مختلفي در جامعه دست و پنجه نرم مي کنند.
اقطار در ارتباط با وضعيت کمپ هاي ترک اعتياد در کشور نيز گفت: از ابتداي سال 88 تا پايان آذر ماه، 111 کمپ ترک اعتياد از سازمان بهزيستي مجوز فعاليت گرفتند و به عنوان کمپ هاي ترک اعتياد مجاز شناخته شدند که بيش از پنجاه کمپ آن در استان تهران داير شده است.
به گفته وي، در حال حاضر يک ميليون و 200 هزار نفر معتاد در سراسر کشور زندگي
مي کنند که از اين تعداد 800 هزار نفر به طور تفنني مواد مخدر مصرف مي کنند.

۱۳۸۸ آبان ۲۲, جمعه

شربت تریاک بزودی در مراکز درمانی توزیع می شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراحل نهایی توزیع تنتور اپیوم(شربت تریاک) انجام شده است و بزودی این داروی درمانی برای ترک اعتیاد معتادان در مراکز درمانی در دسترس این افراد قرار می گیرد.

"مرضیه وحید دستجردی" در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص "تنتور اپیوم" افزود: توزیع این شربت، در همه مراکزی که آمادگی لازم را برای این منظور داشته و مورد تایید ستاد مبارزه با مواد مخدر باشند، انجام می شود.
وی با اشاره به اجرای موفق طرح آزمایشی درمان با شربت تریاک ، اظهار داشت: در جلسه اخیر کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای توسعه توزیع این شربت تا پایان سال تصمیم گرفته شد.
براساس اعلام مسولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، توزیع شربت تریاک یا همان تنتور اپیوم باید در فصل زمستان در 70 مرکز درمانی که برای این منظور اعلام آمادگی کرده بودند، انجام می شد ولی برخی مسولان وزارت بهداشت با این روند مخالفت کردند و روند توزیع را به تاخیر انداختند؛ هر چند وزیر بهداشت از همان ابتدا، با حضور در همه جلسات کمیته درمان، با توزیع این دارو موافق بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: تنتور اپیوم، دارویی درمانی برای ترک اعتیاد معتادان به مواد مخدر محسوب می شود و در مراحل آزمایشی، بر روی افرادی که تحت درمان قرار گرفته اند، نتایج مثبتی داشته است.
وحید دستجردی در عین حال اظهار داشت: درمان اعتیاد، تنها از طریق این دارو امکان پذیر نیست بلکه باید برنامه های روانشناسی و روان درمانی را برای مصرف کنندگان مواد مخدر مد نظر داشته باشیم.
وی با اشاره به ترک اعتیاد و عدم بازگشت 75 تا 80 درصد از معتادانی که در مرحله آزمایشی از این دارو استفاده کرده اند، گفت: در مرحله پایلوت، در مدت یکسال، استفاده از این دارو برای درمان اعتیاد نشان داد باید در کنار دارو درمانی برنامه های حمایتی دیگری همچون روان درمانی و روانپزشکی را مدنظر قرار گیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: چنانچه این حمایت ها نباشد، امکان بازگشت به مصرف مواد مخدر در میان افراد معتاد وجود خواهد داشت.

۱۳۸۸ آبان ۱۹, سه‌شنبه

توزیع و تجویز «شربت تریاک» تنها درمراکزآموزش‌دیده

وزیر بهداشت با استناد به نتایج تحقیقات یک ساله این وزارتخانه، استفاده از شربت تریاک را به عنوان یک روش درمانی برای اعتیاد، روش مناسبی عنوان کرد و بر لزوم ارایه خدمات خدمات روانی و مراقبت‌های روانپزشکی در کنار استفاده از شربت تریاک «تنتور اپیوم» تاکید کرد.
دکتر مرضیه وحیددستجردی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، با اشاره به تحقیق یک ساله وزارت بهداشت بر روی شربت تریاک «تنتوراپیوم» گفت: نتایج این تحقیق یک ساله نشان می‌دهد؛ استفاده از این شربت روش خوبی برای درمان معتادان خواهد بود.
وی با تاکید بر به کارگیری روش‌های حمایتی و اقدامات روانپزشکی در کنار استفاده از «تنتوراپیوم» به عنوان یک روش درمانی اعتیاد، افزود: تنها تجویز این شربت به صورت خوراکی برای درمان اعتیاد موثر نخواهد بود و لازم است خدمات مشاوره‌ روانشناسی و روانپزشکی به مصرف کنندگان این شربت ارائه شود؛ چرا که اقدامات آزمایشی انجام شده طی یک سال گذشته نشان داده که حدود 70 درصد از معتادانی که تحت این درمان قرار گرفته‌اند با برخورداری از اقدامات حمایتی روانی و روانپزشکی مناسب به اعتیاد بازنمی‌گردند.
دکتر دستجردی ادامه داد: اما در صورت عدم انجام حمایت روانی مناسب هنگام استفاده از شربت «تنتوراپیوم» برای درمان اعتیاد، این معتادان مجددا به اعتیاد قبلی خود بازمی‌گردند؛ بنابراین لازم است معتادانی که تحت درمان با شربت تنتوراپیوم قرار می‌گیرند به صورت همزمان از حمایت‌های روانپزشکی و روانشناسی لازم برخوردار شوند.
وزیر بهداشت به جلسه کمیته درمان ستاد مبارزه مواد مخدر اشاره کرد و گفت: به این ترتیب تمامی مراکزی که از آمادگی لازم برخوردار باشند برای ورود به این طرح دخیل می‌شوند تا هر چه سریع‌تر «تنتوراپیوم» برای بیماران نیازمند آن مورد استفاده قرار گیرد. برای این امر یک جدول زمان بندی شده در نظر گرفته شده است.
دکتر دستجردی در پایان تاکید کرد: این طرح درمانی به سطح کشور توسعه می‌یابد و تنها مراکزی آن را به کار می‌گیرند که آموزش‌های کافی را دریافت کرده و از نیروی انسانی لازم برخوردارند؛ چرا که برای درمان اعتیاد با شربت تریاک تنها ارایه تنتور کفایت نمی‌کند و مراقبت‌های روانپزشکی از ضروریات این امر است.

۱۳۸۸ آبان ۱۶, شنبه

رشته پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه جامع علمی کاربردی ایجاد شد

مدیرکل پیشگیری و فرهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص فعالیت پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه بیان کرد: وزارت علوم به عنوان یکی از دستگاه های مرتبط با ستاد، برنامه هایی برای دانشگاه ها در سال 86 تا 88 در بحث اطلاع رسانی، آگاهی و آموزش انجام داده است.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر از ایجاد رشته پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه علمی کاربردی خبر داد.
حمید رضا صرامی، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی برنا در خصوص فعالیت پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه بیان کرد: وزارت علوم به عنوان یکی از دستگاه های مرتبط با ستاد، برنامه هایی برای دانشگاه ها در سال 86 تا 88 در بحث اطلاع رسانی، آگاهی و آموزش انجام داده است.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در این راستا ستاد مبارزه با مواد مخدر برای سال 89 به دنبال اجرایی کردن دو واحد درسی در دانشگاه است.
صرامی گفت: رشته پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه علمی کاربری ایجاد شد. بر این اساس مرکز مشاوره وزارت علوم مداخلات موثری را برای ارائه مشاوره مستمر دانشجویان خواهد داشت تا با ایجاد پژوهش در این حوزه بتوان سطحی نگری را تغییر داد.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: با توجه به اطلاع رسانی و آگاهی دانشجویان میزان باورهای غلط آنها در خصوص اعتیادآورنبودن برخی دارو ها و محرک ها کاهش خواهد یافت.

۱۳۸۸ آبان ۱۳, چهارشنبه

اثرات یک‌بار مصرف ترکیبات آمفتامین‌ها 7 تا 8 سال در بدن باقی می‌ماند

مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر این که حتی یک بار تجربه مصرف مواد مخدر همچون شیشه و ترکیبات ناشی از آمفتامین‌ها تا هفت تا هشت سال در بدن باقی می‌ماند، گفت: حتی یک‌بار استفاده از این مواد هم می‌تواند اعتیادآور باشد و از مردم به ویژه جوانان می‌خواهیم از کسب این تجربه اجتناب کنند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر فرهاد اقطار در نشست خبری روز یکشنبه با بیان این مطلب به ارائه آمار عملکرد حدود یک ساله خط ملی اعتیاد (09628) که به صورت رایگان خدمات مشاوره‌ای، درمان و پیشگیری از اعتیاد را ارائه می‌کند، پرداخت.
از اسفند سال گذشته تا پایان بهمن امسال 479 هزار نفر با خط ملی اعتیاد تماس گرفتند
تنها 25 درصد تماس گیرندگان را مصرف‌کنندگان تشکیل می‌دهند
وی با بیان این که از اسفند ماه سال گذشته تا پایان بهمن ماه امسال 479 هزار نفر با این خط تماس گرفته‌اند، تصریح کرد: 80 درصد تماس‌ها موفق بوده که در این میان 68 درصد تماس گیرندگان را زنان و 32 درصد را مردان تشکیل داده‌اند.
به گفته مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، 86 درصد تماس‌گیرندگان متاهل بوده‌اند و در این بین 43 درصد تماس گیرندگان دارای تحصیلات دیپلم و پیش‌دانشگاهی بوده و تحصیلات دبیرستان و راهنمایی در رده‌های بعدی تماس‌گیرندگان قرار داشته است.
وی 60 درصد زنان تماس گیرنده با این خط ملی را خانه‌دار خواند و یادآور شد: تنها 25 درصد تماس گیرندگان را مصرف‌کنندگان مواد مخدر تشکیل می‌دادند، لذا مابقی این افراد در رابطه با مسایل مربوط به همسران، برادر، پدر و غیره تماس برقرار کرده‌اند.
اقطارعنوان کرد: 3/45 درصد تماس گیرندگان را همسران، 25 درصد مادران، 15 درصد خواهران، 5/6 درصد پدر و 5/6 درصد برادر تشکیل می‌دادند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با این گفته که اغلب مشکلات طرح شده با تماس با خط ملی اعتیاد مربوط به زنانی می‌شود که ازدواج کرده و متوجه اعتیاد همسران خود می‌شوند، بیان کرد: اغلب تماس‌ها صبح برقرار شده است و نشان می‌دهد که زنان زمانی که همسرانشان در خانه نیستند، بسیار راحت‌تر با این سامانه تماس برقرار می‌کنند، بنابراین از صدا و سیما نیز می‌خواهیم تا برنامه‌های مربوطه در زمینه‌ پیشگیری و درمان اعتیاد را بیشتر در زمان صبح پخش کند.
وی اظهار کرد: 76 درصد از تماس‌ها از تهران صورت گرفته و اغلب تماس گیرندگان در رابطه با مخدر شیشه سوالاتی را پرسیده‌اند.
اقطار با اشاره به این که اولین سوالات مطرح شده پس از تماس با سامانه خط ملی اعتیاد با اولویت در مورد مخدر‌های تریاک، شیشه و کراک افغانی است، توضیح داد: استان فارس پس از تهران با 13 درصد بیشترین تماس گیرندگان را در برمی‌گیرد که پس از فارس، استان کرمان با 3/11 درصد، یزد با 11 درصد، هرمزگان با هفت درصد و کرمانشاه با شش درصد بیشتر تماس گیرندگان را تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: این در حالیست که درصد تماس‌ها از استان کهگیلویه و بویراحمد صفر و از سیستان و بلوچستان یک درصد است.
به گفته مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، حدود 80 درصد سوالات مطرح شده در رابطه با مسایل درمانی اعتیاد بود که در این بین سهم سوالات مربوط به پیشگیری اندک بوده است.
سن شیوع اعتیاد در کشور 29 تا 35 سال
سن مصرف دخانیات در کشور به 12 تا 13 سالگی رسیده است
به گزارش ایسنا، وی گفت: در حالی که سن شیوع اعتیاد در کشور بر اساس آمار و داده‌های سال 86، 29 تا 35 سال است، سن مصرف دخانیات در کشور به 12 تا 13 سالگی رسیده که کودکان در این سن اولین پک زدن به سیگار را تجربه می‌کنند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور دریچه ورود به اعتیاد در کشور را دخانیات ذکر کرد و با انتقاد از مصرف قلیان به صورت علنی در پارک‌ها و قهوه‌خانه‌ها آن هم توسط والدین در حضور فرزندانشان، خاطرنشان کرد: متاسفانه استفاده از قلیان آن هم به صورت علنی آسیب‌های زیادی وارد کرده و فرهنگ خانواده‌ها را تغییر می‌دهد، چرا که با استفاده از قلیان توسط والدین الگوی فرهنگی نامناسبی ترویج می‌یابد که این امر باعث بی‌تاثیر شدن اقدامات فرهنگی در زمینه‌ پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر می‌شود.
اقطار ضمن یادآوری آمار ارائه شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 86 تعداد معتادان کشور را یک میلیون و 200 هزار نفر خواند در حالی که گفت در این آمار، آمار سایر اعتیادها همچون مصرف الکل ذکر نشده است، اضافه کرد: این در حالیست که 800 هزار نفر نیز به صورت تفننی از مخدر استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: حدود شش درصد این معتادان را زنان و 94 درصد را مردان تشکیل می‌دهند.
برای حدود 111 کمپ مجوز و پروانه فعالیت صادر شده است
به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به اصلاح دستورالعمل‌ کمپ‌های ترک اعتیاد اعلام کرد: برای حدود 111 کمپ مجوز و پروانه فعالیت صادر شده است، این در حالیست که پرونده‌ صدور مجوز برای 40 تا 50 کمپ نیز در حال بررسی است.
وی با اشاره به آمار عملکرد 9 ماهه 77 کمپ مجاز اظهار کرد: این تعداد بیش از 15 هزار و 300 نفر را پوشش داده‌اند.
به گزارش ایسنا، اقطار در مورد برخورد نیروی انتظامی با کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز و فاقد پروانه فعالیت نیز، تصریح کرد: 95 درصد از کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز هستند و این در حالیست که فرصت آن‌ها برای دریافت مجوز تا پایان امسال بود، لذا از سال آینده نیروی انتظامی موظف به تعطیلی و برخورد با این گونه کمپ‌هاست.
وی دلیل اصلی تعطیلی کمپ‌های غیرمجاز را استفاده از روش‌های غیرقانونی و غیراصولی برای ترک اعتیاد خواند و گفت: در این گونه کمپ‌ها معتادان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و حتی مواردی از قتل و مسایل جنسی نیز اتفاق افتاده است، لذا سازمان بهزیستی نسبت به این گونه کمپ‌ها هیچ گونه تعهدی نداشته و در برابر حوادث روی داده پاسخگو نیست.
مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از این که برخی دستگاه‌ها و خیران از کمپ‌های غیرمجاز حمایت می‌کنند، اضافه کرد: استفاده از روش‌هایی همچون انداختن معتادان در آب سرد و یا بستن آن‌ها را قبول نداریم. این در حالیست که چندین سال است که صاحبان کمپ‌های غیرمجاز در باغات و مکان‌هایی که خیران در اختیار آن‌ها قرار داده‌اند، فعالیت می‌کنند.
وی تعداد کمپ‌های غیرمجاز شناسایی شده را حدود یکهزار کمپ اعلام کرد.
وی در این باره افزود: بر اساس دستورالعمل‌ موجود کمپ‌های ترک اعتیاد زنان و مردان همچون شلترها باید از یکدیگر جدا باشند، به طوری که در حال حاضر از 111 کمپ مجاز، چهار کمپ ویژه زنان در کشور فعال است.
به گزارش ایسنا، خبرنگاری در مورد تعداد محصلان معتاد در آموزش و پرورش سوال کرد که مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این موضوع از خبرنگاران خواست تا این آمار را از آموزش و پرورش سوال کنند.
وی با اشاره به آنچه از طریق رسانه‌ها مطلع شده است، تاکید کرد: سیستمی در آموزش و پرورش وجود دارد که بر اساس آن هر دانش‌آموزی که معتاد شود، اخراج می‌شود که ما این موضوع را قبول نداریم، چرا که با اخراج دانش‌آموز، وی وارد مدرسه دیگری شده و یا به اجتماع وارد می‌شود، بنابراین از تعداد معتادان کاسته نمی‌شود.
اقطار با تاکید بر این که این در حالیست که چنین دانش‌آموزانی باید تحت درمان و مشاوره قرار گیرند، عنوان کرد: آمارهای ارائه شده در سال 86 حاکیست که اکثر معتادان دارای تحصیلات پایین بوده و یا این که جزو ترک تحصیل‌کرده‌ها هستند، این در حالیست که باید این امر را مد نظر قرار داد که وقتی دانش‌آموزی از مدرسه اخراج می‌شود، دسترسی به وی به منظور پوشش درمانی مشکل‌تر و آسیب‌های وارده به وی جدی‌تر می‌شود.
برنامه درمانی برای محصلان معتاد تعریف شود
وی از مسوولان خواست تا برنامه‌ درمانی برای دانش‌آموزان معتاد تعریف کنند، چرا که چنین برنامه و یا سیاستی در مورد محصلان معتاد وجود ندارد.
مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه این بحث به تهیه پیش‌نویس طرح جامع ملی پیشگیری از اعتیاد توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد که این طرح وظایف دستگاه‌های مختلف در امر پیشگیری از اعتیاد را شفاف و مشخص می‌کند، لذا آن‌ها دیگر نمی‌توانند از وظایفی که بر عهده آن‌ها گذارده شده شانه خالی کنند.
وی در ادامه با تاکید بر این که دیگر توزیع بروشورهای آموزشی پیشگیری از مواد مخدر در مدارس جوابگو نیست، لذا این بروشورها را جمع‌آوری کردیم، خاطر نشان کرد: گفته می‌شود حتی سوء مصرف و عوارض مواد مخدر را در مدارس عنوان نکنید، چرا که باعث برانگیخته شدن حس کنجکاوی دانش‌آموزان می‌شود.
اقطار در عین حال شایع‌ترین علت بروز اعتیاد را کنجکاوی و لذت و تفریح با استفاده از مصرف مواد مخدر ذکر کرد و ادامه داد: به همین دلیل که ترویج برنامه‌های سلامت محور، ارائه مشاوره، آموزش‌های مهارت‌های زندگی، شناسایی آسیب دیدگان و ارجاع آن‌ها و غیره به عنوان رویکرد جدید، جایگزین توزیع بروشور شده است.
افزایش تعداد دستگاه‌های خودپردازهای سرنگ به 10 دستگاه
افزایش تعداد دستگاه‌های خودپردازهای سرنگ به 10 دستگاه در مراکز کاهش آسیب‌ (DIC) و فعال شدن آن‌ها تا پایان امسال از دیگر مسایل طرح شده توسط مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور بود.
وی با بیان این که این دستگاه‌ها در حال حاضر به صورت پایلوت تنها در استان تهران راه‌اندازی می‌شود، ادامه داد: پس از بررسی‌ و ارزیابی‌های لازم درباره اجرای طرح پایلوت یاد شده این طرح می‌تواند به برخی از استان‌های دیگر که اعتیاد تزریقی در آنجا نیز بالاست، منتقل شود که در این زمینه در انتظار نتایج ارزشیابی دستگاه‌های خودپرداز توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم تا این برنامه را در دستور کار قرار دهیم.
امسال یک میلیارد تومان یارانه‌ به مراکز ترک اعتیاد پرداخت شده است
به گزارش ایسنا، اقطار با بیان این که در 9 ماهه نخست امسال 25 مرکز دولتی درمان اعتیاد با روش سم‌زدایی بیش از هشت هزار و 700 نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند، عنوان کرد: امسال یک میلیارد تومان از محل اعتبارات بهزیستی به منظور پرداخت یارانه‌ به مراکز ترک اعتیاد ارائه شده است.
وی تعداد مراکز غیر دولتی درمان اعتیاد را 734 مرکز خواند که این مراکز در مجموع بیش از 167 هزار و 100 نفر را پذیرش کرده است.
مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در عین حال تعداد مراکز بستری غیردولتی را 36 مرکز عنوان کرد که در 9 ماهه ابتدای امسال بیش از پنج هزار و 900 نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند.
مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در عین حال تعداد مراکز بستری غیردولتی را 36 مرکز عنوان کرد که در 9 ماهه ابتدای امسال بیش از پنج هزار و 900 نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند.
به گفته وی این در حالیست که بیش از دو هزار و 700 نفر نیز با استفاده از روش MMT در مراکز دولتی و بیش از 66 هزار و 500 نفر به وسیله بخش خصوصی تحت درمان قرار گرفته‌اند.
ارائه آمار و عملکرد مراکز گذری کاهش آسیب (DIC ) از دیگر موضوعات طرح شده توسط اقطار بود.
وی در این زمینه گفت: با وجود 95 مرکز گذری در 9 ماهه امسال بیش از 31 هزار و 700 نفر تحت پوشش برنامه‌های آموزشی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، به گفته مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور این در حالیست که 161 تیم سیار نیز با ورود به محل‌ پاتوق معتادان تزریقی و ارائه آموزش‌های لازم و با جلب اعتماد آن‌ها را به مراکز کاهش آسیب ارجاع می‌دهند.
وی تعداد جمعیت تحت پوشش تیم سیار را بیش از 23 هزار و 700 نفر اعلام کرد.
اقطار با اشاره به وجود 34 شلتر (سرپناه شبانه معتادان) نیز ، یادآور شد: این تعداد دارای 926 تخت بوده و بیش از 15 هزار و 700 نفر در 9 ماهه ابتدای امسال تحت پوشش قرار گرفته‌اند.
به گفته وی، بیشترین شلترهای موجود در استان‌های تهران، خراسان رضوی و کرمان قرار دارند.
به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر این که 60 درصد از معتادان در حال درمان با استفاده از مراکز سرپایی، بستری، شلترها و کمپ‌ها توسط بهزیستی پوشش داده می‌شوند، خاطر نشان کرد: استفاده از روش سم‌زدایی باعث پاکی 35 تا 40 درصدی معتادان می‌شود که استفاده از این روش به تنهایی ارزشی ندارد.
وی به ارائه روش‌های حمایتی پس از خروج معتادان از مراکز سم‌زدایی تاکید کرد و یادآور شد: در غیر این صورت استفاده از روش یاد شده به نوعی هدر دادن اعتبار و پول است.
به گزارش ایسنا، اقطار در این نشست خبری خود همچنین به ارائه برنامه مصون سازی کودکان در برابر اعتیاد در مهدهای کودک، محیط‌های محله شهری، محیط‌های کاری و آموزشی نیز اشاره کرد کرد.

۱۳۸۸ آبان ۱۰, یکشنبه

دوره درمان معتادین مواد توهم‌زا بسیار سخت و طولانی است

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: دوره درمان معتادان مواد صنعتی روانگردان مانند شیشه، اکستازی و ال اس تی بسیار سخت و طولانی مدت است.
سعید صفاتیان در خصوص میزان تاثیرات جسمی و روحی موادهای توهم‌زا اظهار داشت: میزان مصرف روانگردان‌های ال اس تی و اکستازی در بین جوانان شایعتر است و جمعیت فعال کشورمان را هدف قرار گرفته است
سعید صفاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «شبکه خبر دانشجو»، در خصوص میزان تاثیرات جسمی و روحی موادهای توهم‌زا اظهار داشت: میزان مصرف روانگردان‌های ال اس تی و اکستازی در بین جوانان شایعتر است و جمعیت فعال کشورمان را هدف قرار گرفته است.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: این مواد 12 تا 24 ساعت در خون می‌ماند و نیم ساعت بعد از مصرف نیز عوارض جسمانی و روانی‌اش مشخص می‌شود.
وی تصریح کرد: مصرف موادهای توهم‌زا باعث گشادی مردمک چشم، افزایش درجه حرارت بدن، ضربان قلب و فشار خون بالا همراه با عرق کردن و خشکی دهان و لرزش می شود.
صفاتیان در ادامه در خصوص عوارض روانی این مواد ابراز داشت: اختلال خواب، تغییر در ادراک زمان، تندخو بودن، بدبینی، افسردگی، عدم تمرکز و تحریک پذیری را از جمله این عوارض می‌توان نام برد.
وی با بیان اینکه با مصرف این مواد کارهای جسمی و فکری کاهش پیدا می‌کند، افزود: در تبلیغات موادهای توهم‌زا عنوان می‌کنند که مصرف این مواد باعث افزایش کارهای جسمی و فکری می‌شود.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه در مورد تاثیرات مواد محرک‌ بر جسم و روح معتادین تصریح کرد: شیشه که شایعترین این مواد با عنوان متامفتامین‌ها در بازار قرار دارند، عوارض جسمانی افزایش دمای بدن، کاهش دمای پوست، ضربان قلب بالا، فشارخون بالا و کاهش وزن بدن را در پی دارد.
صفاتیان در خصوص میزان تاثیرات جسمی و روحی موادهای توهم‌زا اظهار داشت: میزان مصرف روانگردان‌های ال اس تی و اکس تازی در مصرف جوانان شایعتر است.
وی اظهار داشت: از لحاظ روانی هم تغییراتی مانند؛ هذیان، پرحرفی، کاهش نیاز به خواب و اضطراب را باعث خواهد شد.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان کرد: مواد مخدر هم در سطح خفیف‌تری نسبت به توهم‌زاها و محرک‌ها بر جسم و روح بدن تاثیرگذار است.
صفاتیان در خصوص رابطه میزان تاثیرات مصرف موادهای توهم‌زا، محرک و مخدر نسبت به سن معتادان گفت: افراد هر چه زودتر مصرف مواد را شروع کنند، تاثیراتش بر اعصاب مرکزی بیشتر است و طول عمرش هم به مراتب کمتر خواهد بود.
وی در پایان گفت: مواد صنعتی روانگردان مانند شیشه، اکستازی و ال اس تی درمانشان بسیار سخت و طولانی مدت است و درصد تخریب سلول‌های مغزی نیز به ویژه در شیشه خیلی بالاست.

۱۳۸۸ آبان ۶, چهارشنبه

درمان نگهدارنده با متادون، سلامت روانی و اجتماعی معتادان را بهبود می‌بخشد

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ، دکتر سهراب یدالهی در نشست علمی پژوهشی که با عنوان « مقایسه اندازه‌گیری کیفیت زندگی در بیماران تحت درمان نگهدارنده با متادون » ، در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد ، اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر ، یکی از مشکلات بهداشتی ، درمانی و اجتماعی کشور است که نه تنها منجر به آسیب‌های جسمی و روانی در فرد می‌شود بلکه آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق ، بزهکاری ، فحشا و بیکاری را نیز به دنبال خواهد داشت.
به گفته یک پژوهشگر حوزه اعتیاد:
درمان نگهدارنده با متادون، سلامت روانی و اجتماعی معتادان را بهبود می‌بخشد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان، درمان نگهدارنده با متادون را یکی از راه‌های موثر در درمان اعتیاد دانست و افزود: این روش درمانی ، موجب بهبود کیفیت زندگی و سلامت جسمی و روانی معتادان می‌شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ، دکتر سهراب یدالهی روز چهارشنبه در نشست علمی پژوهشی که با عنوان « مقایسه اندازه‌گیری کیفیت زندگی در بیماران تحت درمان نگهدارنده با متادون » ، در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد ، اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر ، یکی از مشکلات بهداشتی ، درمانی و اجتماعی کشور است که نه تنها منجر به آسیب‌های جسمی و روانی در فرد می‌شود بلکه آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق ، بزهکاری ، فحشا و بیکاری را نیز به دنبال خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: اعتیاد به عنوان یک معضل بهداشتی نیز در کشور مطرح است و سبب شیوع برخی بیمار‌های عفونی همچون ایدز و هپاتیت می‌شود لیکن باید توجه داشت که اعتیاد قابل پیشگیری و درمان نیز می‌باشد.
دکتر یدالهی ، درمان نگهدارنده با متادون (MMT ) را یکی از راه‌های درمان اعتیاد برشمرد و بیان داشت: با توجه به تحقیقات پژوهشگران دیگر در این موضوع ، این درمان موجب افزایش سلامت روانی و جسمی فرد و کاهش انتقال بیماری‌های عفونی همچون ایدز می‌شود.
وی با بیان اینکه تحقیقی در این زمینه میان 168 بیمار معتاد مراجعه کننده به 5 کلینیک ترک اعتیاد سمنان انجام شد ، افزود: 97 درصد این مراجعه کنندگان مرد و 3 درصد مابقی زن بوده‌اند و تعیین اثر درمان MMT در کیفیت زندگی بیماران معتاد ، هدف اصلی این پژوهش به شمار می‌رود.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد با اشاره به یافته‌های این پژوهش گفت: مطالعه حاضر نشان داد که در عصر کنونی ، نوع ماده مصرفی از حالت سنتی گذشته همچون تریاک ، به مواد جدید و خطرناک نظیر کراک تغییر یافته است و به دلیل بروز مشکلات فراوان ناشی از مصرف کراک ، فرد را وادار به مراجعه برای درمان می‌کند.
وی در ادامه ، بهبود کیفیت زندگی و توسعه سلامت عمومی ، افزایش توانایی در انجام امور شخصی و فعالیت‌های معمول زندگی ، کاهش استفاده از هروئین و سایر داروها ، ماندگاری در درمان و کاهش اضطراب و افسردگی را از دیگر یافته‌های این پژوهش برشمرد.
دکتر یدالهی در پایان گفت: آموزش جوانان و نوجوانان در مورد خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی باید به عنوان اولین اولویت در عملکرد ارگان‌های مرتبط با این حوزه مورد توجه قرار گیرد و توصیه به آموزش بیشتر در زمینه انواع مواد مخدر جدید می‌بایست از طریق رسانه‌های ملی و کلیه ارگان‌های مربوطه انجام شود.

۱۳۸۸ آبان ۳, یکشنبه

شیشه خطرناکترین مخدر رایج در ایران است

مدیر کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آمفتامین (شیشه) خطرناکترین ماده مخدر موجود در بازار مصرف ایران است.
سعید صفاتیان در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: این مخدر به دلیل نوع تاثیری که بر فیزیولوژی فرد مصرف کننده می گذارد خطرناک و تاثیر آن بسیار بالا است.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در این بین به ویژه نوع تزریقی آمفتامینها بیش از دیگر انواع برای مصرف کننده آن خطرآفرین است.
بر اساس شواهد و قرائن موجود قیمت این ماده که به گفته کارشناسان مخدری گران قیمت و مخرب محسوب می شود در یک سال اخیر از 120 میلیون تومان برای هر کیلو به 25 میلیون برای هر کیلو کاهش یافته است که این مسئله ناشی از بالارفتن میزان مصرف این ماده مخدر خطرناک است.
بر اساس آمارهایی که مراکز درمانی و ترک اعتیاد ارائه می دهند میزان مصرف کنندگان این ماده مخدر افزایش یافته است.
کارشناسان معتقدند مواد مخدری مانند تریاک و هروئین مصرف کننده را منزوی و درون گرا می کند اما مواد مخدر صنعتی جدید مانند شیشه به دلیل محرک بودن، بر فرد تاثیراتی می گذارد که موجب واکنشهای عجیب و غریب و خطرناک آنها نسبت به محیط و اطرافیان خود می شود.
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه شیشه بازار مصرف قرصهای اکستازی را در اختیار گرفته است، افزود: البته این به معنای این نیست که مصرف اکستازی کاملأ از بین رفته و خطر آن رفع شده است، بلکه این قرصها هنوز هم بخشی از بازار مصرف مواد مخدر را در اختیار دارند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به آمارهای جهانی مصرف کنندگان اکستازی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار 15 میلیون نفر در دنیا مصرف کننده اکستازی هستند و آمارهای سال 86 نشان می داد در ایران نیز چهار درصد مصرف کنندگان مواد به این قرصها اعتیاد دارند.

۱۳۸۸ مهر ۳۰, پنجشنبه

اولین همایش کشوری درمان و کاهش آسیب اعتیاد برگزار می‌شود

مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد گفت: اولین همایش کشوری درمان و کاهش آسیب اعتیاد، اسفندماه سال جاری در اهواز برگزار می‌شود.
فرهاد اقطار در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «شبکه خبر دانشجو» اظهار داشت: بعد از سپری شدن بیش از یک دهه از فعالیت اولین مراکز درمان و بازتوانی توسط سازمان بهزیستی، برگزاری همایش ملی «درمان و کاهش آسیب اعتیاد»، دستاوردهایی در کاهش معضلات اعتیاد کشور و بومی کردن راه‌حل‌ها، خواهد داشت.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد، اهداف این همایش را تبادل تجربیات و افزایش سطح علمی فعالان حوزه درمان اعتیاد، افزایش آگاهی از بهترین تجربه‌ها، افزایش همکاری بین بخشی با سازمان‌های دولتی و مردم‌نهاد، انعکاس برنامه‌های درمان اعتیاد سازمان بهزیستی و سایر نهاد و بررسی مشکلات و چالش‌های حوزه اعتیاد اعلام کرد.
وی در پایان تصریح کرد: در این همایش، درمان غیردارویی و درمان‌های دارویی برای کاهش آسیب در اعتیاد بررسی خواهد شد.

۱۳۸۸ مهر ۲۷, دوشنبه

نگاه طرح جامع پیشگیری از اعتیاد باید اجتماعی و فراگیر باشد

مدیر کل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برای رسیدن به یک طرح جامع باید به آن به عنوان یک مسئله اجتماعی و فراگیر نگاه کنیم.
دکتر هومان نارنجی ها، مدیر کل امور فرهنگی وپیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص موضوع طرح جامع ملی فرهنگی وپیشگیری از اعتیاد در گفتگو با خبرنگارموج گفت: برای تهیه یک طرح لازم است که ابتدا موقعیت فعلی را مشخص کنیم و سپس برای راه های رسیدن به هدف برنامه ریزی کنیم .
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در تدوین چنین طرحی آفتی برای تهیه آن وجود دارد؟، گفت: به طور قطع چنین ضرورت هایی برای تدوین این طرح در نظر گرفته شده است و تهیه کنندگان طرح کلیه آمارها و نقاط قوت و ضعف برنامه ها ی گذشته را در نظر می گیرند، با این حال باید بدانیم که در زمینه تحقیق با موضوع پیشگیری از اعتیاد دچار کاستی هستیم .
وی افزود: دانش ما در زمینه پژوهش باید افزایش پیدا کند تا بتوانیم طرح جامعی تهیه کنیم .
وی در خصوص آفت تهیه طرح جامع پیشگیری تصریح کرد: برای تدوین یک طرح جامع و فراگیر باید از یک سونگری و بخشی نگری پرهیز کنیم. طبیعی است که هر کسی با توجه به تخصص و زمینه کاری که دارد به موضوع پیشگیری از اعتیاد نگاه می کند، در حالی که برای رسیدن به یک طرح جامع باید نگاه های شخصی و سازمانی را کنار بگذاریم و به این مسئله به عنوان یک مسئله اجتماعی وفراگیر نگاه کنیم .
مدیر کل امور فرهنگی وپیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر یاد آور شد: طی سه سال گذشته بودجه پیشگیری از اعتیاد در ستاد هزار در صد افزایش یافته است به طوری که بودجه پیشگیری از دو میلیارد و ششصد میلیون تومان در سال 1386 به بیست و شش میلیارد تومان برای سال 1389 رسیده است.
این مقام ارشد دولتی گفت: در حال حاضر پوشش برنامه های پیشگیری در سطح تهران بین 15 تا 20 درصد است، اگر دراین طرح افق چنین پوششی را تا 80 درصد پیش بینی کنیم می توان بودجه ها را به درستی تخصیص وفعالیت ها را درست انجام داد.

۱۳۸۸ مهر ۲۴, جمعه

62 درصد همسران مردان معتاد در کنار شوهران خود مواد مخدر مصرف می‌کنند

یک پژوهشگر اعتیاد گفت: تاب‌آوری زنان همسر معتاد در برابر اعتیاد همسر معمولاً پائین است به طوری که 62 درصد همسران مردان معتاد در کنار شوهران خود مواد مخدر مصرف می‌کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، رویا نوری در نشست تخصصی اعتیاد با موضوع بررسی عوامل تاب‌آوری زنان همسر معتاد در برابر اعتیاد همسر اظهار داشت: متأسفانه آن چه عامل عدم تاب‌آوری زنان همسر معتاد می‌شود رفتارهای شدید اعتیادی همسر است و ویژگی شخصیتی یا وضعیت اقتصادی پدری زن نمی‌تواند مانعی برای آسیب وارده به زنان شود.
وی تصریح کرد: مصرف چندگانه مواد در همسر و آزار فیزیکی عوامل مهم عدم تاب‌آوری در زنان همسر معتادان شناخته شده‌اند همچنین عوارض سوءمصرف مواد خشونت فیزیکی افت وضعیت اقتصادی، اختلال در عملکرد جنسی و افکار و اقدام به خودکشی در میان زنان همسر معتاد با تفاوت معناداری نسبت به زنان شوهر سالم وجود دارد.
وی تصریح کرد: شناسایی عوارض زندگی با همسر معتاد و عوامل زمینه‌ساز این عوامل از اهمیت بالایی برخوردار است در عین حال بررسی عوامل موثر بر تاب‌آوری در برابر این عوارض در زنان تاب‌آور می‌تواند در جهت برنامه‌ریزی برای زنان در معرض خطر زندگی با همسر معتاد نقطه عطفی محسوب شود.
وی در پایان گفت: 82 درصد زنان دارای همسر معتاد با اطلاع همسر خود مواد مخدر مصرف می‌کنند.

۱۳۸۸ مهر ۲۱, سه‌شنبه

زمان‌بندی برای تهیه پیش‌نویس «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» تا پایان

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از در دست تدوین بودن «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» در کشور خبر داد و گفت: مقرر شده است که بر اساس زمان‌بندی پیش‌بینی شده، پیش‌نویس این طرح تا پایان سال‌ تدوین شود.
طه طاهری در این راستا از تشکیل کمیته‌ای با حضور اساتید و صاحب‌نظران در گروه‌های روان‌شناسی و روان‌پزشکی، جامعه‌شناسی، حقوق و جرم‌شناسی خبر داد.
طه طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، با اشاره به جزییات تدوین «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» در کشور که به گفته وی با تدوین آن گام‌های اساسی از سوی دستگاه‌های فرهنگی و سازمان‌های مردم نهاد برای مصون‌سازی جامعه در برابر اعتیاد برداشته خواهد شد، اظهار کرد: در جلسه 124 ستاد مبارزه با مواد مخدر مقرر شد که «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» به منظور کاهش ورودی جدید به چرخه اعتیاد در قالب برنامه پنجم توسعه، تهیه و پس از طرح در جلسه ویژه ستاد، تصویب و ابلاغ شود.
وی در این راستا از تشکیل کمیته‌ای با حضور اساتید و صاحب‌نظران در گروه‌های روان‌شناسی و روان‌پزشکی، جامعه‌شناسی، حقوق و جرم‌شناسی خبر داد و در ادامه با اشاره به ضروریات تدوین «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» در کشور، عنوان کرد: چرخه مواد مخدر دارای سیستمی هوشمند و پویاست که افراد را در سنین، جنسیت‌، مشاغل و سطح تحصیلات مختلف جذب می‌کند و سعی دارد که با تولید انواع مواد مخدر با اهداف سریع‌الاثر بودن و زمان و هزینه کم برای مصرف، بخش‌های وسیعی از کشور اعم از خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها، محله‌های شهری و روستایی و محیط‌های کاری را آلوده کند.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: از این رو، ضرورت تدوین «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد» در کشور با هدف تحقق پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها و جذب وروردی‌های جدید در این دایره بیش از پیش مشخص می‌شود.
وی در پایان با اشاره به اهداف عمده تدوین «طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد»، اجرای مفاد سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر در کشور، اجرایی شدن سند فرابخشی قانون برنامه چهارم توسعه، عمل به آیین‌نامه‌ پیشگیری قانون مبارزه با مواد مخدر، اجرای احکام برنامه پنجم توسعه، تقویت مداخلات فرابخشی پیشگیری از اعتیاد، تقویت هماهنگی دستگاه‌های عضو در این زمینه، تضمین اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد با رویکرد علمی و آسیب‌شناسانه، تقویت مشارکت‌ سازمان‌های مردم نهاد در برنامه‌های پیشگیری، رفع موانع بوروکراتیک، تعیین سهم دستگاه‌های فرهنگی در این بخش، ایجاد ساختارهای تخصصی در دستگاه‌های پیشگیری و تقویت پژوهش در این حوزه را از عمده این اهداف ذکر کرد.

۱۳۸۸ مهر ۱۸, شنبه

آمادگی برای تاسیس پژوهشکده اعتیاد درسراسر کشور

مدیرکل مرکز پژوهش، مطالعات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر چهارمحال وبختیاری گفت: با اعلام آمادگی استانها برای تاسیس پژوهشکده های اعتیاد پژوهی، بودجه لازم در اختیار دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر و استانداران قرارمی گیرد تا با فعالیتهای علمی و پژوهشی مناسب در این پژوهشکده ها زمینه پیشگیری اقدامات علمی و عملی بیشتری صورت گیرد.
پژوهشکده های اعتیاد در سراسر کشور تاسیس می شوند.
یاوری با اشاره به وجود یک میلیون و200هزارنفر معتاد درکشور افزود: تلاش مرکز پژوهش برای درگیر کردن تمام استانهای کشور در زمینه پژوهش و انجام کارهای تحقیقاتی در حوزه سوء مصرف مواد مخدر است.
وی افزود : هم اکنون شرایط برای فعالیت های پژوهشی در زمینه اعتیاد پژوهی وجود دارد و ستاد مبارزه با مواد مخدرکشور نیز ازاین فعالیتها حمایت می کند.
مدیرکل مرکز پژوهش، مطالعات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد:این ستاد از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد تا مبلغ 10 میلیون و پایان‌نامه‌های دکترا نزدیک به 40 میلیون ریال حمایت مالی می‌کند و به محض دریافت مدارک دانشجویان، ظرف مدت هفت تا هشت روز هزینه پایان نامه‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود.
یاوری همچنین از کشف هزارو 531 کیلوگرم هرویین با شش درصد رشد در سال جاری خبرداد.
دراین نشست تاسیس پژوهشکده اعتیاد پژوهی چهارمحال و بختیاری توسط دانشگاه شهرکرد تصویب شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: هیات مدیره این پژوهشکده با عضویت سه استادیار و دانشیار دانشگاه های استان تشکیل می شود.
رجبعلی صادقی افزود: تمام سازمانها و دستگاهها موظف هستند در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعالیت کنند و در این زمینه هیچ دستگاهی مستثنی نیست.

۱۳۸۸ مهر ۱۵, چهارشنبه

امسال برای اولین بار 60 دانشجوی مشاوره اعتیاد در دانشگاه علامه پذیرش می شوند

رییس دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد : بر اساس انعقاد تفاهم نامه مابین دانشگاه علامه و ستاد مبارزه با مواد مخدر امسال برای اولین بار این دانشگاه در رابطه با مشاوره اعتیاد 60 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش می کند.
حجت الاسلام سید صدرالدین شریعتی رییس دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار سرویس دانشگاه برنا، از انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه علامه و ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد.
انعقاد تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علامه و ستاد مبارزه با مواد مخدر
وی افزود: دراین تفاهم نامه جامع در زمینه های پژوهشی حوزه اعتیاد، راه های جلوگیری از اعتیاد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، آشنایی دانشجویان با مسائل درگیر با اعتیاد و تربیت مشاوره اعتیاد بحث شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه امسال برای اولین بار دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با مشاوره اعتیاد 60 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه ها پذیرش می کند.
راه اندازی دکترای پژوهشی اعتیاد
رییس دانشگاه علامه طباطبایی افزود: همچنین براساس این تفاهم نامه دکترای پژوهشی مسائل اعتیاد مشترکا" با ستاد مبارزه با موادمخدر در این دانشگاه راه اندازی خواهد شد.

۱۳۸۸ مهر ۱۲, یکشنبه

زنان بیشترین تماس‌گیرندگان سامانه مشاوره اعتیاد هستند

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، در آذر سال‌جاری سی و چهار هزار و 549 نفر با خط ملی مشاوره اعتیاد تماس داشته‌اند که نسبت به آبان 99/14 درصد افزایش یافته است، همچنین 70 درصد تماس‌گیرندگان زن و 30 درصد مابقی مرد بوده‌اند.
در این ماه، صدا و سیما (56 درصد)، دوستان (9/13 درصد)، پلیس 110 (3/13 درصد)، خط 118 (7 درصد) ، صدای مشاور خط 148 (7/5 درصد)، اینترنت (1 درصد) و روزنامه (2/0 درصد) به ترتیب از عوامل موثر در آشنایی مردم نسبت این سامانه بوده‌اند.
همچنین، درخواست معرفی مراکز درمانی، تمایل به کسب آگاهی در مورد شیوه کمک به فرد معتاد از طرف والدین، همسر و سایر وابستگان و تمایل اطرافیان به ترک فرد معتاد، مشاوره برای نحوه درمان، درخواست راهنمایی در مورد نشانه‌ها و عوارض مواد مصرفی به خصوص مواد مصرفی جدید، مشاوره برای پیشگیری و تقاضای کمک در خصوص مسائلی همچون دستگیری فرد معتاد در خانواده و درخواست درمان وی، به ترتیب از جمله سوالات شایع تماس‌گیرندگان بود.
بیشترین تماس‌ها در روز به ترتیب در ساعات 10-8 ، 12-10 و 16-14 و حدود 7/5 درصد تماس‌ها تکراری و در جهت دریافت اطلاعات بیشتر و روند مشاوره بوده است، همچنین میانگین زمان انتظار جهت پاسخگویی، کمتر از 12 ثانیه و میانگین زمان مشاوره با توجه به موارد ارجاع بین 2 الی 5 دقیقه بود.
بیشترین تماس‌ها به ترتیب از استان‌های کرمان، فارس، یزد، اصفهان و مرکزی و کمترین تماس‌ها از استان‌های گلستان، ایلام، آذربایجان، کردستان و کهگیلویه و بویراحمد بوده است، بیشترین تماس‌ها در این ماه با توجه به سطح جمعیت، مربوط به استان تهران می‌باشد که 3/73 درصد کل تماس‌ها را دربرمی‌گیرد، بیشترین تماس‌ها مربوط به ناحیه شرق تهران، شهرستان کرج و اسلام‌شهر و کمترین تماس‌ها مربوط به شهرستان‌های ساوجبلاغ و فیروزکوه بوده است.
بیشترین مواد مصرفی براساس فرم‌های تکمیل شده در این ماه، به ترتیب شیشه (33 درصد)، تریاک (29 درصد) و کراک (23 درصد) بوده است.

۱۳۸۸ مهر ۹, پنجشنبه

آماده سازی مراکز،علت تاخیردر اجرای طرح توزیع شربت تریاک

وزیر بهداشت، علت تامل وزارت بهداشت برای اجرای طرح توزیع شربت تریاک را آماده سازی مراکز اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: طرح درمان معتادان با شربت تریاک تا قبل از پایان سال به صورت محدود در برخی مراکز آغاز می‌شود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص زمان اجرای طرح درمان با شربت تریاک، با اشاره به تشکیل کمیته مبارزه با مواد مخدر در معاونت سلامت وزارت بهداشت و برگزاری جلسات مستمر در این کمیته گفت: وزارت بهداشت حتما از شربت تنتور اوپیوم استفاده می‌کند و این امر جزو مواردی است که مورد تایید وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به آزمایشات یک ساله در مورد شربت تنتور اپیوم گفت: نتایج حاصل از این آزمایشات بسیار موفقیت آمیز بوده است اما باید گفت که تنها تجویز این شربت به صورت خوراکی برای درمان اعتیاد موثر نخواهد بود و لازم است دستگاه‌هایی به عنوان مشاوران روانشناسی و روانپزشکی به مصرف کنندگان این شربت خدمات لازم را ارائه دهند چرا که اقدامات آزمایشی انجام شده طی یک سال گذشته نشان داده که تقریبا حدود 70 درصد از معتادانی که تحت این درمان قرار گرفته‌اند با برخورداری از اقدامات حمایتی روانی و روانپزشکی مناسب به اعتیاد باز نمی‌گردند اما اگر حمایت روانی مناسب در رابطه با آنها صورت نگیرد این معتادان مجددا به اعتیاد قبلی خود باز می‌گردند؛ بنابراین لازم است معتادانی که تحت درمان با شربت تنتور اپیوم قرار می‌گیرند به صورت همزمان از حمایت‌های روانپزشکی و روانشناسی لازم برخوردار شوند.
وزیر بهداشت در رابطه با علت تامل وزارت بهداشت در اجرای طرح درمان معتادان با شربت تنتور اپیوم به ایسنا گفت: لازم است مراکز برای این امر آماده شوند. خوشبختانه حدود 250 نفر از اعضا و مرتبطان با این مراکز آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند و تعدادی نیز در حال دریافت آموزش‌های لازم هستند. زمانی که تعداد این مراکز به حد لازم برسد اجرای طرح را اعلام خواهیم کرد.
وزیر بهداشت گفت: در مجموع حدود 250 مرکز برای اجرای این طرح هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌اند و اگر اعضای این مراکز به صورت کامل در کارگاه‌ها شرکت کنند این طرح در همین 250 مرکز اجرا و تا قبل از پایان سال طرح درمان معتادان با شربت تریاک به صورت محدود در برخی مراکز آغاز می‌شود.

۱۳۸۸ مهر ۶, دوشنبه

تهیه و تدوین طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد

حمیدرضا صرّامی مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با داشتن این طرح به منظور مصون‌سازی آحاد جامعه، گام‌های اساسی از سوی دستگاه‌های فرهنگی و پیشگیری و نیز سازمان‌های مردم نهاد برداشته خواهد شد.
وی در پایان از کلیه صاحبان اندیشه و پژوهشگران عرصه اعتیاد دعوت به همکاری کرد و گفت: صاحب‌نظران می‌توانند پیشنهادهای خود را به نشانی public_relations@dchq.ir ارسال یا با شماره 22901191 داخلی 1211 تماس حاصل نمایند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، حمیدرضا صرّامی گفت: در جلسه 124 ستاد که در آبان ماه سال‌جاری با حضور مسوولان ستاد برگزار شد، مقرر گردید طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، به منظور کاهش ورودی جدید به چرخه اعتیاد و همچنین کاهش نرخ بروز اعتیاد طی دوره برنامه پنجم توسعه، تهیه و پس از طرح در جلسه ویژه ستاد، تصویب و ابلاغ گردد.
این مقام مسئول در ستاد، در خصوص ضرورت تهیه طرح جامع پیشگیری گفت: موادمخدر سیستمی هوشمند، فعال، پویا و دینامیک است که به مثابه سالنی بزرگ با ورودی‌های متعدد می‌باشد، این سیستم افراد را در سنین، جنسیت‌، مشاغل و تحصیلات متفاوت و با فرهنگ‌های بومی و شهری گوناگون به سوی خود جذب می‌کند.
صرّامی ادامه داد: این سیستم در عصر کنونی نیز سعی دارد با تولید انواع مواد مخدر با اهداف سریع‌الاثر بودن، زمان و هزینه کم برای مصرف، بخش‌های وسیعی از جغرافیای انسانی و محیطی کشور را آلوده کند.
وی همچنین اظهار داشت: این سیستم منضبط غیردولتی، با نشانه‌روی هوشمندانه و هدایت‌ شونده، مراکز حیاتی اجتماعی کشور اعم از خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها، محله‌های شهری و روستایی و محیط‌های کاری را هدف قرار داده است و با تلاشی مضاعف سعی در قتل عام آحاد جامعه دارد.
وی با بیان اینکه موارد فوق، ضرورت داشتن یک نظام‌نامه و منشور مبارزه نرم‌افزاری از طریق اقدامات پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر و روان‌گردان‌ها را در مقابل سیستم موادمخدر، هویدا و آشکار می‌سازد، افزود: با داشتن طرح جامع فرهنگی و پیشگیری به منظور مصون‌سازی آحاد جامعه، گام‌های اساسی از سوی دستگاه‌های فرهنگی و پیشگیری و نیز سازمان‌های مردم نهاد برداشته خواهد شد.
صرّامی با اشاره به علم پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر در سطح جهان و قدمت 40 ساله آن گفت: "جهانی اندیشیدن و بومی عمل کردن با مرور منابع خارجی، به ویژه روند پنج دوره از استراتژی‌های پیشگیری از سال 1970 میلادی تاکنون در کشورهای توسعه یافته" ، "تجارب موفق این کشورها" و " قبول و امضاء جمهوری اسلامی ایران از بخش پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر و روان‌گردان‌های کنوانسیون‌های بین‌المللی" از جمله مواردی هستند که در ایجاد اهداف اختصاصی طرح فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد لحاظ شده‌اند.
وی همچنین، مرور منابع داخلی یعنی سیر تاریخی برنامه‌های پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر و روان‌گردان‌ها طی 30 سال گذشته در کشور، تحلیل وضعیت و آسیب‌شناسی اقدامات پیشگیرانه، لحاظ نمودن مفاد سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، ماده 97 و سند فرابخشی قانون برنامه چهارم توسعه، آئین‌نامه‌ پیشگیری قانون مبارزه با موادمخدر و احکام پیشنهادی مندرج در لایحه برنامه پنجم و راهبردهای آن را از دیگر موارد شکل‌گیری اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.
مشاور دبیرکل ستاد در ادامه، تقویت رویکرد و مداخلات فرابخشی پیشگیری از اعتیاد، تقویت هماهنگی و همکاری‌های بخشی و فرابخشی دستگاه‌های عضو در این زمینه و تقویت ضمانت و تسهیل اجرایی برنامه‌های پیشگیری را از مهمترین اهداف اختصاصی این طرح برشمرد و گفت: شناسایی و رفع موانع موجود برای اجرای برنامه‌ها، تقویت رویکرد علمی در فعالیت‌های این امر، تقویت مشارکت‌ سازمان‌های مردم نهاد و نقش مردم و شوراهای اسلامی شهر و روستا و توجه به سطوح محلی و رویکردهای اجتماع‌محور در برنامه‌های پیشگیری از دیگر اهداف اختصاصی این طرح به شمار می‌روند.
صرّامی همچنین، رفع موانع بوروکراتیک، تعیین سهم دستگاه‌های فرهنگی و تبیین حدود انتظارات، ایجاد ساختارهای تخصصی در دستگاه‌های پیشگیری، تقویت پژوهش و تولید بسته‌های آموزشی در این زمینه، تقویت ارزشیابی برنامه‌ها و دانش پیشگیری، آموزش و ارتقاء نیروی انسانی فعال و توجه به کارزار رسانه‌ای در این عرصه را از دیگر اهداف اختصاصی طرح جامع فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد ذکر کرد.
وی افزود: در این راستا کمیته‌‌ای با حضور 35 نفر از اساتید و صاحب‌نظران در چهار گروه تخصصی روان‌شناسی و روان‌پزشکی، جامعه‌شناسی، حقوق و جرم‌شناسی و مدیران سابق و فعلی عرصه پیشگیری تشکیل و مقرر شد، بر اساس زمان‌بندی پیش‌بینی شده حداکثر تا پایان سال‌جاری پیش‌نویس طرح مزبور تهیه و تدوین شود.
صرامی ابراز امیدواری کرد: با شروع برنامه پنجم توسعه و اجرای طرح جامع پیشگیری از اعتیاد موجبات واکسیناسیون ذهنی آحاد سالم و در معرض خطر جامعه از پدیده شوم موادمخدر و روان‌گردان‌ها فراهم شود.

۱۳۸۸ مهر ۳, جمعه

شکست زنان در ترک اعتیاد بیشتر از مردان است

مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مصرف سیگار در کشور ما متولی ندارد، اظهار کرد که زمینه اعتیاد 75 درصد معتادان، در مدرسه است.
هومان نانجری ها در رابطه با مصرف مواد در مدارس دخترانه و برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر در این رابطه، گفت: در دستورالعمل اخیر ما برای استان ها اعلام کردیم که سهم مدارس پسرانه بیشتر باشد اما تا قبل از این سهم مدارس دخترانه و پسرانه برابر بود.
وی با اشاره به اینکه از هر 10 معتاد 9/5 نفر مرد و 5/0 زن هستند، افزود: با توجه به شیوع اعتیاد و محدودیت منابع، برنامه های پیشگیری را بیشتر به سمت پسران سوق دادیم.
به گفته مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیشترین آغاز به مصرف مواد در بین زنان ازسوی شواهران معتاد است، به این معنی که زنان همسرمعتاد به واسطه اعتیاد شوهرشان معتاد شده اند.
نارنجی ها خاطرنشان کرد: البته این به معنای آن نیست که در رابطه با اعتیاد زنان مشکلی نداریم، چراکه درمان زنان هم به مراتب مشکل تر است. زنان در خانه نقش محوری دارند و ازطرفی رفت و آمدشان هم مثل مردان آسان نیست.
وی ادامه داد: حضور زنان در مرکزی که 9 نفر مرد و یک زن است، مشکل است و به همین دلایل شکست زنان در ترک اعتیاد بیشتر از مردان است.
مدیرکل امور فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اولویت ستاد این است که کلینیک خاصی ویژه اعتیاد نداشته باشیم، تصریح کرد: وزارت بهداشت گاها تاکید دارد که حتما ذکر شود، کلینیک مخصوص اعتیاد است، اما این یک رویکرد ارتقایی است که برای باز کردن پای معتادانی که در گوشه خانه نشسته اند و برای حفظ آبرو به کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه نمی کنند، کلینیک ها عمومی باشد.
به عقیده نارنجی‌ها، عده ای از معتادان اگر کلینیک خاصی برای اعتیاد نبوده و کلینیک علاوه بر معتادان، به دیگر بیماران نیز رسیدگی کند، رقبت بیشتری برای حضور در کلینیک پیدا می کنند.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه آمار درستی از مصرف مواد مخدر در مدارس در دست نیست، افزود: طرح تحقیقاتی برای این موضوع پیشنهاد شده اما نیازمند زمان است تا بتوانیم آماری در این زمینه به دست آوریم.
نارنجی ها با اشاره به اینکه اعتیاد در بین زنان ایرانی با اعتیاد در زنان در اروپا و حتی آسیای جنوب شرقی قابل مقایسه نیست، ادامه داد: در دیگر کشورها میزان مصرف مواد در بین زنان و مردان برابر است و در رابطه با مصرف مواد در مدارس نیز ما به آن شدت و حدت کشورهای دیگر اعتیاد نداریم و بیشتر در زمینه مصرف سیگار در مدارس مشکل داریم که این هم از کشورهای اروپایی کمتر است.
وی اظهار کرد: در کشورهای اروپایی قدم که می زنیم نوجوانانی را می بینیم که سیگار دستشان است و تعداد زیادی از افراد بالای 16 سال سیگار می کشند اما در کشور ما وضع با این فجاعت نیست.
مدیرکل امور فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیشتری زمینه اعتیاد را در دبیرستان عنوان کرد و گفت: با پایان دوره تحصیل، تحکم ودرسه و خانواده برداشته می شود، به طوریکه 75درصد معتادان در سن زیر 19 سالگی شروع به مصرف کرده اند و بیشترین زمینه اعتیاد نیز مصرف سیگار در مدرسه بوده است.
نارنجی ها میانگین سن آغاز مصرف مواد مخدر در کشور را 23 سال عنوان کرد و افزود: سیگار و الکل در کشور ما متولی ندارد و ما افراد را از جایی تحویل می گیریم که قبل از آن هیچ کاری برایشان نشده است.
به گفته او، نداشتن متولی برای مصرف سیگار و اقدامات ستاد برای مبارزه با اعتیاد، مثل تشکیل ستادی برای جمع آوری آسیب دیدگان حوادث رانندگی است در حالیکه برای کاهش سرعت کاری نشده است.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب که باید سر شیرفلکه اصلی بسته شود، یادآور شد: بر اساس تحقیق های پراکنده و تخمین، از جمعیت 14 میلیونی دانش آموزان کشور حدود 30 هزار نفر معتاد هستند.
نارنجی ها در رابطه با برنامه های ستاد برای موضوع مصرف مواد مخدر در روستاها نیز اشاره کرد و گفت: خودآموزهایی توزیع می کنیم که به مخاطبان مختلف آموزش و دانش لازم را ارئه می دهد اما ببینید که کدام آموزش ما در سطح ملی تا روستاها رفته است؟
وی خاطرنشان کرد: برای روستاها فکر کرده ایم اما با چالش هایی روبه رو هستیم. البته باید به نکته نیز اشاره کرد که سونامی دیرتر به روستاها می رود و به عنوان مثال مخدر شیشه در تهران مهلک است اما د ربرخی شهرها هنوز تریاک الگوی مصرف محسوب می شود به این معنی که سونامی مخدر جدید به سرعت در روستاها و شهرها پخش نمی شود و با شدت شهرهای بزرگ نیست.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر به یکی از روستاهای استان هرمزگان اشاره کرد که حتی یک نفر هم در آن سیگار نمی کشد و کارشناسان قصد بررسی موضوع در این روستا را دارند و ادامه داد: کانون های روستایی به علت بافت فرهنگی که در روستاها وجود دارد و مردم در روستاها مثل شهر از هم بی خبر نیستند، محافظت کنندگی دارد به طوریکه اگر پسر یک نفر معتاد شوند همه روستا مطلع می شوند.

۱۳۸۸ شهریور ۳۱, سه‌شنبه

کتاب هایی در مورد مبارزه با مواد مخدر در مدارس تدریس می شود

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برای آموزش دانش آموزان در زمینه مبارزه با مواد مخدر برای مقطع دبیرستان کتابهایی تدوین شده است که در حال حاضر در مرحله چاپ است.
طه طاهری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پانا در مورد اجرای طرح کتابهای آموزشی گفت: این کتاب ها به صورت کمک درسی در برنامه آموزشی مدارس قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این مطلب ادامه داد: بیشتر از تدوین کتاب، نوع تدریس و آگاهی رسانی به دانش آموزان اهمیت دارد که با توجه به این مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر در نظر دارد دبیرانی برای ارائه این دروس تربیت کند و اقدامات تربیتی لازم نیز در حال اجراست.
طاهری در ادامه عنوان کرد: هماهنگی های لازم در مورد اجرای طرح کتب کمک درسی مبارزه با مواد مخدر با آموزش و پرورش استانها و آموزش و پرورش مرکز انجام شده است و پس از تربیت مربی این طرح نیز اجرایی خواهد شد.
طاهری تاکید کرد: با توجه به این که آسیب های مواد مخدر به سختی درمان می شود و نیازمند فعالیت همه ارگانها و سازمانها در این رابطه است باید با دستگاه هایی که در این زمینه کوتاهی می کنند برخورد شود و ما با دستگاه هایی که در این امر کوتاهی کنند برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: این همکاری هم در اجرای برنامه ها و هم در انجام وظایف محوله یا مصوبات ستاد باید انجام شود تا در نتیجه بتوانیم با معضل مواد مخدر در کشور مبارزه کنیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مواد مخدر به صورت مستقیم با امنیت ملی درگیر است و این امر موجب می شود تا در برنامه های مختلف و از زوایای متفاوت مورد بررسی قرار گیرد.

۱۳۸۸ شهریور ۲۸, شنبه

مراکز اختصاصی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد روانگردان تأسیس می‌شود

وزیر بهداشت گفت: رشد اعتیاد به تریاک و هروئین تقریباً متوقف شده است اما با رشد مواد اعتیاد آور جدید مثل شیشه و کراک مواجه هستیم به همین منظور مراکز اختصاصی پیشگیری و درمان روانگردان‌ها تأسیس می‌شوند.
مرضیه وحید دستجردی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس، در پاسخ به این پرسش که رشد اعتیاد در کشور چقدر است، افزود: رشد اعتیاد سنتی را در سال‌های اخیر نداشته‌ایم، آنچه الان داریم، روش جدید اعتیاد و رشد مصرف مواد روانگردان مانند انواع شیشه و کراک و سایر مواد جدید است.
وی اضافه کرد: رشد اعتیاد به مواد سنتی مانند تریاک و هروئین تقریباً متوقف شده است.
وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا رشد اعتیاد به مواد سنتی صفر است، گفت: نه اینکه بگوئیم صفر است ولی تقریباً متوقف شده است با اقداماتی که در سال‌های اخیر با توزیع مواد جایگزین و گسترش درمان اعتیاد به این مواد شده است. توانسته‌ایم تا حد زیادی این اعتیاد را کنترل کنیم. البته مسئول کنترل اعتیاد وزارت بهداشت نیست ولی وزارت بهداشت هم در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد در کشور کار می‌کند.
دستجردی ادامه داد: مسئله امروز ما اعتیاد به مواد روانگردان و رشد آن در کشور است، برای کنترل این پدیده مراکز تحقیقاتی وزارت بهداشت و معاونت سلامت کارهای فراوانی انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌ایم که مراکزی برای پذیرش و درمان این گونه معتادان و افرادی که با آنان دم خور هستند و مشکل پیدا می‌کنند، دایر کنیم.تا دچار مسائل حاد نشوند.
وی گفت: تأسیس مراکز پیشگیری، آموزش و درمان اعتیاد به روانگردان‌ها جزء اولویت‌های وزارت بهداشت است، پروتکل‌های این کار در حال تدوین است و به زودی مراکز اختصاصی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد روانگردان در کشور ایجاد می‌شوند، تا این گروه از معتادان در هنگامی که به طور اورژانسی مشکل پیدا می‌کنند، لازم نباشد به هر بیمارستانی مراجعه کنند و مستقیماً به این مراکز بروند.
وی ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر هم که کل دستگاه‌های مرتبط با این موضوع را تحت پوشش دارد، روی این قضیه کارهای خوبی انجام داده است که اگر لازم باشد که حتماً لازم است طی یک جلسه مشترک آنها را اعلام می‌کنیم.
وزیر بهداشت اضافه کرد:‌ در زمان حاضر تمهیدات لازم برای ایجاد مراکز خاص پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد روانگردان در حال آماده سازی است، پرسنل این مراکز نیز آموزش خواهند دید، کار این مراکز نیز این خواهد بود که بعد از درمان این معتادان خدمات لازم را برای آموزش و پیشگیری آنان و اطرافیانشان ارائه کنند.

۱۳۸۸ شهریور ۲۵, چهارشنبه

شربت تریاک خاصیت ضددرد برای بیماری‌ها ندارد

مدیر کل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: شربت تریاک فقط برای درمان نگهدارنده معتادان به تریاک مفید است و خاصیت ضدردرد برای سایر بیماری‌ها ندارد.
سعید صفاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس اظهار داشت: درصد مورفینی که در شربت تریاک است تفاوت بسیاری با داروهای ضد درد مورفین‌دار دارد و مردم عادی نمی‌توانند و نباید از آن به عنوان داروی ضد درد استفاده کنند. به گفته وی شربت تریاکی که در کارخانه ساخته می‌شود از لحاظ مورفین درصد خاصی دارد.
وی افزود: این دارو فقط می‌تواند به عنوان درمان نگهدارنده اعتیاد به تریاک باشد نه بیماری دیگر.
صفاتیان درباره احتمال ورود شربت تریاک به بازار سیاه تصریح کرد: وزارت بهداشت مسئول این موضوع است و حتماً این وزارتخانه برنامه‌ای برای جلوگیری از آن دارد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا توزیع شربت تریاک قبح مصرف تریاک را در جامعه نمی‌ریزد، خاطرنشان کرد: این موضوع انتخاب بین بد و بدتر است همان طورکه در مورد متادون و توزیع سرنگ بین معتادان هم چنین است. باید راهی یافت که عارضه را کمتر کرد.
مدیر کل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: توزیع شربت تریاک از طریق مراکز توزیع مورد تأیید وزارت بهداشت انجام می‌شود. پروتکل توزیع آن در وزارت بهداشت در حال تدوین است تا راهکاری پیدا شود که به عنوان مثال فرد غیرمعتاد نتواند از آن استفاده کند. این پروتکل به زودی تدوین می‌شود.

۱۳۸۸ شهریور ۲۲, یکشنبه

شربت تریاک قبل از انقلاب تولید می‌شد

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره آثار برتر مکتوب در حوزه اعتیاد، با اشاره به تعویق اجرای طرح پایلوت شربت تریاک و تبدیل شدن آن به بهانه‌ای برای ایجاد برخی حواشی گفت: تولید و توزیع شربت تریاک قبل از انقلاب هم صورت می‌گرفت و حتی در طول بیست سال گذشته این دارو صادر می‌شد، با این حال زمانی که می‌خواستیم این طرح را بر اساس پژوهش آزمایش کنیم برخی‌ها با بهانه‌های مختلف سنگ‌اندازی کردند، در حالی که ما هیچ بهانه‌ای برای این سنگ‌اندازی‌ها نمی‌بینیم.
قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: با کوتاهی‌های دستگاه‌ها در حوزه مواد مخدر برخورد می‌کنیم
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طاها طاهری روز چهارشنبه در مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره آثار برتر مکتوب در حوزه اعتیاد، محور سخنانش را تاکید بر توسعه پژوهش در حوزه مواد مخدر قرار داد و افزود: متاسفانه گاهی اوقات قرار گرفتن اطلاعات غلط و آلوده به عنوان مبنای پردازش وضعیت اعتیاد در کشور و ارزیابی سیاست‌های اتخاذ شده، موجب شده که ترسیم درستی از وضعیت آینده کشور در زمینه‌ مواد مخدر به دست نیاید و کژروی‌هایی در تصمیم‌گیری‌های برخی مسوولان در این حوزه‌ ایجاد شود.
وی یادآور شد: بر این اساس یکی از اصلی‌ترین بندهای ابلاغی سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر کشور، اتخاذ تصمیمات بر پایه پژوهش است و در این راستا تاکید شده که همه تصمیمات دستگاه‌های مرتبط در این حوزه‌ باید بر پایه پژوهش باشد، تا از اتخاذ تصمیم‌های غلط پیشگیری شود.
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر در عین حال تصریح کرد: تاکید بر اتخاذ تصمیمات پژوهش مدارانه در ستاد مبارزه با مواد مخدر در حالی صورت گرفته است که امروز با تحقق زمین‌های این موضوع متاسفانه حتی صدای برخی‌ها بلند شده، چرا که این ستاد برای برخی به یک حاشیه امن تبدیل شده بود.
وی در توضیح اظهارات خود گفت: در سال‌های گذشته در مواردی پول تحقیقات در حوزه مواد مخدر حتی برای مرغداری‌ها نیز صرف شده و حالا امروز که بر صرف اعتبارات حوزه مواد مخدر بر پایه پژوهش تاکید شده و هر یک از دستگاه‌های مرتبط باید پاسخگوی بسیاری از مسایل باشند، برخی‌ها دچار ترس شده‌اند، زیرا کارکرد برخی دستگاه‌ها زیر سوال می‌رود.
طاهری با تاکید بر اینکه در ساختار پژوهشی ستاد مبارزه با مواد مخدر تغییرات عمده‌ای ایجاد شده است، اظهارکرد: ما سختی کار و تاخیر زمان در این حوزه‌ را پذیرفته‌ایم تا از این به بعد همه تصمیماتی که در این حوزه‌ اتخاذ می‌شود، درست باشد.
وی در ادامه به چند بعدی بودن موضوع مواد مخدر و مرتبط بودن سیاست‌های بسیاری از دستگاه‌ها در این حوزه‌ اشاره و بیان کرد: پیش از این سیاست‌های دستگاه‌های مرتبط در حوزه مواد مخدر، مانند کلاف سردرگمی بود که مختلف و متناقض بودن برخی از سیاست‌ها باعث ایجاد تنش در بین دستگاه‌ها و وقت‌کشی و بهانه‌جویی برخی می‌شد اما سعی شده با کار پژوهشی و اهتمام به اتاق‌های فکر، این مشکل بر طرف شود.
قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اذعان کرد: ما در سیاست‌های جدید هیچ پروایی از نتایج پژوهش‌ها نداریم و سعی می‌کنیم که نقد از وضعیت موجود اعتیاد به راحتی صورت گیرد.
وی همچنین با هشدار به کوتاهی برخی دستگاه‌ها در اجرای تصمیمات حوزه مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: امروز هر دستگاهی که در اجرای تصمیمات ستاد مبارزه با مواد مخدر کوتاهی کند، با آن برخورد خواهیم کرد، به ویژه اگر این کوتاهی در حوزه اتخاذ تصمیمات بر اساس پژوهش و پایلوت علمی باشد.
طاهری اضافه کرد: برای تحقق تصمیمات پژوهش‌مدارانه در حوزه مواد مخدر بسیاری از موانع از جمله بوروکراسی ودم و دستگاه‌های اداری را جمع و ابلاغ کرده‌ایم که در شوراهای مبارزه با مواد مخدر استان‌ها صرفا افراد کارشناس و اندیشمند باید حضور داشته باشند تا تصمیمات به صورت علمی اتخاذ شود.
به گزارش ایسنا، وی اضافه کرد: امروز سیستم دینامیک اعتیاد کاملا هوشمند است و هر روز با تاکتیک‌های جدید راه خود را به سوی کسب سودهای سرسام‌آور باز می‌کند و اگر در مقابل این پویایی، تصمیمات ما صرفا براساس اتکا و تجربیات گذشته باشد، نمی‌توان به موفقیت دست یافت.
وی در پایان گفت: امروز به رغم مجموع اقدامات صورت گرفته ممکن است مواد مخدر در کف خیابان نیز پیدا شود و مردم به رغم همه اقدامات مثبت رضایت چندانی از روند مبارزه با مواد مخدر نداشته باشند؛ لذا ما باید فضای مبارزه با مواد مخدر را بر اساس اقدامات پژوهش‌مدارانه اداره کنیم و از این رو از همه اندیشمندان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با ما همکاری‌های علمی ـ پژوهشی و انتشاراتی داشته باشند.

۱۳۸۸ شهریور ۱۹, پنجشنبه

کاهش شدید پژوهش‌های مرتبط با حوزه مواد مخدر و اعتیاد

مدیرکل مطالعات و پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش شدید درصد پژوهش‌های مرتبط با حوزه مواد مخدر و اعتیاد گفت: میزان پژوهش‌های انجام شده در این حوزه‌ نسبت به سال گذشته 49 درصد کاهش داشته است که این موضوع باید به طور ویژه در دستورکار قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یاوری در مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره آثار برتر مکتوب در حوزه مواد مخدر بر لزوم توسعه پژوهش در حوزه مواد مخدر و اعتیاد تاکید کرد و گفت: یکی از اقداماتی که در دست انجام است، توسعه پژوهش‌های استانی در حوزه مواد مخدر است.
وی در این راستا از برگزاری اولین دوره آموزش روش تحقیق برای کارشناسان حوزه مواد مخدر تا پیش از عید نوروز خبر داد و همچنین اظهار کرد: متاسفانه جای جلسات آینده پژوهی با هدف شناسایی دقیق وضعیت آینده اعتیاد کشور هم اکنون خالی است که این خلاء باید هر چه سریع‌تر پرشود.
مدیر کل مطالعات و پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از برگزاری اولین دوره‌های بین‌المللی آموزش پیشگیری از اعتیاد برای کشورهای آسیایی خبر داد و یادآور شد: علاوه بر مجموعه این اقدامات نرم‌افزاری نیز با هدف کوتاه کردن مسیر انعقاد قرار دادهای پژوهشی با پژوهشگران حوزه مواد مخدر در حال تهیه است.
وی همچنین با اشاره به جزئیات جشنواره آثار برتر مکتوب در حوزه مواد مخدر بیان کرد: در این جشنواره 66 عنوان کتاب، 27 عنوان پژوهش ، 45 عنوان پایان نامه، 49 عنوان مقاله و 60 عنوان داستان و شعر در حوزه مواد مخدر و اعتیاد به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
یاوری در ادامه یادآور شد: با توجه به ارزیابی‌هایی که از این جشنواره صورت گرفته است، متاسفانه علاوه بر کاهش تعداد پژوهش‌ها نسبت به سال گذشته در حوزه مواد مخدر، تعداد مقالات علمی و پژوهشی در این حوزه‌ تا حدی کاهش داشته است؛ در عین حال که در حوزه پایان نامه و کتاب مرتبط با این بخش با افزایش روبرو هستیم.

۱۳۸۸ شهریور ۱۶, دوشنبه

میانگین سن اعتیاد درکشور ‌٥/٣٢ سال است

مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر میانگین سن اعتیاد در کشور را 5/32 سال اعلام کرد.
هومان نارنجیها با اشاره به این که اکثر کشورهای موفق در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد ارائه آموزش‌های پیشگیرانه را از سطوح پایین آموزشی آغاز می‌کنند، خاطرنشان کرد: تلاش‌های زیادی صورت گرفته است تا این برنامه از سال‌های پایین آموزشی در مدارس آغاز شود.
مدیرکل پیشگیری ستادمبارزه باموادمخدر درگفت‌وگوباایسنا: ‌٧٥درصد معتادان ازکمتراز ‌١٥سالگی به ورطه اعتیاد گرفتارمی‌شوند
هومان نارنجی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به سن آغاز اعتیاد در کشور نیز اشاره و اظهار کرد: متاسفانه طبق برآوردهای صورت گرفته، حدود 75 درصد معتادان اعتیاد خود را از کمتر از سن 15 سالگی آغاز می‌کنند که این امر نشان می‌دهد باید تاکید بیشتری بر ارائه آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد از سنین مدرسه صورت گیرد.
این کارشناس اعتیاد با اشاره به این که اکثر کشورهای موفق در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد ارائه آموزش‌های پیشگیرانه را از سطوح پایین آموزشی آغاز می‌کنند.
وی همچنین با بیان این که والدین با وجود مشکلات روزافزون باید برای جلوگیری از اعتیاد فرزندانشان توانمند باشند، افزود: فقدان آشنایی خانواده‌ها با مکانیسم‌های کسب مهارت و تعلیم و تربیت زمینه‌ساز گسترش ابتلا فرزندان به ناهنجاری‌های اجتماعی است و والدین علی‌رغم گرفتاری‌های روزافزون باید برای جلوگیری از لغزش و ابتلا فرزندان خود توانمند باشند.
مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به ایسنا گفت: پدران و مادران باید علایم و زمینه‌های ناهنجاری‌های اجتماعی بویژه ناهنجاری‌های ناشی از مواد مخدر را بشناسند و برای مقابله با آن به کسب مهارت بپردازند.
نارنجی‌ها اظهار امیدواری کرد که با تعامل سازنده سازمان‌های مردم نهاد و انجمن اولیا و مربیان می‌توان به نتایج مثبتی در زمینه تحقق کامل پیشگیری از اعتیاد دست یافت.
وی در پایان این نکته را یادآور شد که با توجه به تهدیدهای موجود در حوزه اعتیاد به ویژه برای گروه‌های در معرض خطر یعنی نوجوانان و جوانان، باید اقدامات فرهنگی و آموزشی برای پیشگیری از گرفتار شدن در دام اعتیاد را از کودکان، آغاز و پیام‌های جدید و هشداردهنده‌ای که با پیام‌های قبلی متفاوت باشد را به آنها عرضه کرد.

۱۳۸۸ شهریور ۱۳, جمعه

مصرف کراک، موجب افت بیشتر روحیه و عملکرد شغلی و تحصیلی می‌شود

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر علی فرهودیان در نشست علمی پژوهشی که با عنوان "بررسی مصرف ماده مخدر کراک" در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: در همه جای دنیا «کراک» نام فرم آزاد آلکالوئید کوکائین است لیکن در ایران علائم بالینی مصرف کراک و علائم محرومیت در دوره ترک در بیماران وابسته به آن نشان‌دهنده این است که کراک موجود در ایران، با کراک موجود در کشورهای دیگر که شکلی از کوکائین می‌باشد، متفاوت است.
یک پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه مصرف کنندگان کراک نسبت به هروئین دارای سن کمتر و وضعیت اقتصادی بهتری هستند، گفت: مصرف این ماده نسبت به سایر مواد مخدر موجب افت بیشتر روحیه ، عملکرد خانوادگی، شغلی و تحصیلی می‌شود.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه پژوهشی در این زمینه میان مراجعه‌کنندگان درمانگاه‌های تهران طی سال‌های 87-86 انجام شد، افزود: بررسی شرایط مصرف کراک، علائم و عوارض اعتیاد به آن، ترکیب شیمیایی و خلوص آن و نگرش مصرف‌کنندگان این ماده مخدر از جمله اهداف این پژوهش می‌باشند.
دکتر فرهودیان با اشاره به یافته‌های این پژوهش بیان داشت: طبق یافته‌های این پژوهش، مصرف کنندگان کراک نسبت به هروئین، سن کمتر و وضعیت اقتصادی بهتری دارند و همچنین مصرف آن نسبت به سایر مواد موجب افت بیشتر روحیه، عملکرد خانوادگی، شغلی و تحصیلی می‌شود.
وی در ادامه، کنجکاوی، عدم دسترسی به ماده مصرفی قبلی و اعتیادآور نبودن آن را از انگیزه‌های مهم اولین مصرف این ماده مخدر ذکر کرد و افزود: بو نداشتن، راحتی مصرف، نشئگی بالا، لذت و زمان کمتر برای مصرف نیز از دلایل مهم مصرف‌کنندگان کراک در تغییر ماده مصرفی‌شان به شمار می‌روند.
وی همچنین با بیان اینکه اولین مصرف این ماده مخدر صنعتی موجب سرخوشی، کاهش وزن، بی‌اشتهایی، خواب‌آلودگی و افسردگی می‌شود، گفت: بی‌خوابی، ضعف، کابوس شبانه و پرش اعضا نیز از جمله اثرات کراک محسوب می‌شوند.
دکتر فرهودیان با اشاره به علایم زودرس کراک اظهار داشت: پرخاشگری شدید، اضطراب، بی قراری، حساسیت به سروصدا، وسوسه مصرف، درد بدن، خمیازه، عطسه، آبریزش بینی، تعریق، بی اشتهایی، بی خوابی، افسردگی و کابوس شبانه از شایع ترین و شدیدترین علایم محرومیت زودرس مصرف کراک به شمار می‌روند.

۱۳۸۸ شهریور ۱۰, سه‌شنبه

تعویق طرح جامع توزیع شربت تریاک از سوی وزارت بهداشت

 به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر صفاتیان در گفت‌وگوی اختصاصی با روابط عمومی ستاد و با اشاره به موضوع توزیع تنتور اپییوم (شربت تریاک) از سه سال پیش گفت: در جلسه 124 ستاد که در 3 آبان سال‌جاری با حضور رییس جمهور برگزار شد، این موضوع مطرح و تصویب گردید و همچنین در جلسه کمیته درمان که در 23 آبان با حضور دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت برگزار شد، موضوع تنتور اپییوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مدیرکل درمان، بازپروری و حرفه‌آموزی ستاد مبارزه با مواد مخدر از تعویق طرح جامع توزیع تنتور اپی‌یوم (شربت تریاک) در مراکز درمان اعتیاد خبر داد.
مدیرکل درمان، بازپروری و حرفه‌آموزی ستاد افزود: وزیر بهداشت در آن جلسه، تحلیل‌های خود را نسبت به آغاز طرح توزیع تنتور اپییوم ارائه کرد و گفت: "در این طرح لازم است مراکز ارائه کننده درمان مشخص و آموزش‌های لازم به آنان ارائه شود تا از یک ماه دیگر در یک سطح محدود این طرح اجرا شود".
وی با اشاره به ارسال مصوبات کمیته درمان از سوی وزارت بهداشت به ستاد اظهار داشت: به دنبال دستور وزیر بهداشت و مصوبات مذکور، ستاد نیز در 11 آذر، جلسه‌ای را در مورد بررسی تعداد مراکز درمان تشکیل داد که متاسفانه نماینده وزارت بهداشت در این جلسه حضور پیدا نکرد.
دکتر صفاتیان افزود: وزارت بهداشت در 23 آذر، جلسه‌ای را برگزار کرد که ترکیب مدعوین در آن جلسه به گونه‌ای بود که شروع طرح را به تعویق انداخته است. ستاد نیز منتظر جواب وزارت بهداشت است و هر زمان که این وزارتخانه آمادگی خود را در شروع طرح اعلام کند، ستاد نیز در اسرع وقت آن را اجرا خواهد کرد.